Taart met tropisch fruit
Aan de slag
In kom bloem met basterdsuiker en mespunt zout mengen. Boter met twee gekruiste messen door bloem in kleine blokjes snijden. Eierdooier en melk toevoegen en geheel met koele hand snel tot samenhangend deeg kneden. Bal van deeg vormen en in plasticfolie verpakt minstens 1 uur in koelkast laten rusten. Deeg eventueel invriezen voor later gebruik.
Werkvlak en deegroller met bloem bestuiven en deegbal uitrollen tot ronde lap die iets groter is dan taartvorm. Taartvorm met deeg bekleden en minstens 1 uur in vriezer zetten.
Intussen gelatineblaadjes 5 min. in koud water laten weken. Blaadjes uitknijpen en in steelpannetje met limoensap zachtjes verwarmen tot gelatine is opgelost. Oplossing tot kamertemperatuur laten afkoelen. Intussen in kom slagroom lobbig kloppen. In andere kom kwark loskloppen met poedersuiker. Gelatinemengsel door kwark mengen. Slagroom losjes door kwarkmengsel scheppen. Mengsel afgedekt minimaal 1 uur in koelkast iets laten opstijven.
Oven voorverwarmen op 200 ºC. Taartvorm in midden van oven schuiven en deegbodem 25-30 min. bakken tot deegranden bruin kleuren en bodem gaar is. Taartbodem op rooster laten afkoelen.
Ananas, kiwi's en mango schoonmaken en in stukjes snijden. Taartbodem op schaal leggen, kwarkmengsel erin scheppen en uitstrijken. Taart garneren met tropisch fruit.
Taart met tropisch fruit
nagerecht
null porties
265 kcal
65 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
In kom bloem met basterdsuiker en mespunt zout mengen. Boter met twee gekruiste messen door bloem in kleine blokjes snijden. Eierdooier en melk toevoegen en geheel met koele hand snel tot samenhangend deeg kneden. Bal van deeg vormen en in plasticfolie verpakt minstens 1 uur in koelkast laten rusten. Deeg eventueel invriezen voor later gebruik.
Werkvlak en deegroller met bloem bestuiven en deegbal uitrollen tot ronde lap die iets groter is dan taartvorm. Taartvorm met deeg bekleden en minstens 1 uur in vriezer zetten.
Intussen gelatineblaadjes 5 min. in koud water laten weken. Blaadjes uitknijpen en in steelpannetje met limoensap zachtjes verwarmen tot gelatine is opgelost. Oplossing tot kamertemperatuur laten afkoelen. Intussen in kom slagroom lobbig kloppen. In andere kom kwark loskloppen met poedersuiker. Gelatinemengsel door kwark mengen. Slagroom losjes door kwarkmengsel scheppen. Mengsel afgedekt minimaal 1 uur in koelkast iets laten opstijven.
Oven voorverwarmen op 200 ºC. Taartvorm in midden van oven schuiven en deegbodem 25-30 min. bakken tot deegranden bruin kleuren en bodem gaar is. Taartbodem op rooster laten afkoelen.
Ananas, kiwi's en mango schoonmaken en in stukjes snijden. Taartbodem op schaal leggen, kwarkmengsel erin scheppen en uitstrijken. Taart garneren met tropisch fruit.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g patentbloem
75 g witte basterdsuiker
125 g koude roomboter
1 ei
2 el koude melk
2 blaadjes gelatine
1 limoen
125 ml slagroom
250 g magere kwark
4 el poedersuiker
1 kleine ananas
2 kiwi's
1 kleine mango
Dit heb je nodig
lage taartvorm doorsnede 28 cm, ingevet