Kwarktaart-hart met aardbeien
Aardbeien kwarktaart, no bake, dus alleen een beetje geduld als extra ingredient nodig.
Aan de slag
Laat de gelatine ca. 5 min. weken in koud water. Doe de biscuits in een hersluitbaar zakje en verkruimel met de deegroller (of verkruimel ze in de keukenmachine). Smelt de boter en meng door de koekkruimels. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met een lepel.
Was ¾ van de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer in een schone keukenmachine of of in een hoge beker met de staafmixer. Pers de sinaasappel uit en verwarm het sinaasappelsap op laag vuur in een pannetje. Knijp de gelatine goed uit en laat (van het vuur af) al roerend in het warme sinaasappelsap oplossen. Laat afkoelen.
Meng de kwark, suiker en aardbeienpuree in een kom. Roer het gelatinemengsel erdoor. Klop in een andere kom de slagroom stijf en spatel luchtig door het kwarkmengsel. Verdeel het kwarkmengsel over de kruimelbodem in de ingevette springvorm en strijk de bovenkant glad.
Laat de kwarktaart in de koelkast in ca. 3 uur opstijven.
Haal uit de vorm en snijd in een zo mooi mogelijk hart. De afsnijdsels kun je lekker zelf opeten. Snijd de rest van de aardbeien in plakjes (snijd ze eventueel bij in hartjesvorm) en verdeel over de bovenkant van de taart.
Kwarktaart met aardbeien
Instructievideo - 00:49 min.
Kwarktaart-hart met aardbeien
Aardbeien kwarktaart, no bake, dus alleen een beetje geduld als extra ingredient nodig.
nagerecht
null personen
390 kcal
35 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Laat de gelatine ca. 5 min. weken in koud water. Doe de biscuits in een hersluitbaar zakje en verkruimel met de deegroller (of verkruimel ze in de keukenmachine). Smelt de boter en meng door de koekkruimels. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met een lepel.
Was ¾ van de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer in een schone keukenmachine of of in een hoge beker met de staafmixer. Pers de sinaasappel uit en verwarm het sinaasappelsap op laag vuur in een pannetje. Knijp de gelatine goed uit en laat (van het vuur af) al roerend in het warme sinaasappelsap oplossen. Laat afkoelen.
Meng de kwark, suiker en aardbeienpuree in een kom. Roer het gelatinemengsel erdoor. Klop in een andere kom de slagroom stijf en spatel luchtig door het kwarkmengsel. Verdeel het kwarkmengsel over de kruimelbodem in de ingevette springvorm en strijk de bovenkant glad.
Laat de kwarktaart in de koelkast in ca. 3 uur opstijven.
Haal uit de vorm en snijd in een zo mooi mogelijk hart. De afsnijdsels kun je lekker zelf opeten. Snijd de rest van de aardbeien in plakjes (snijd ze eventueel bij in hartjesvorm) en verdeel over de bovenkant van de taart.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
12 blaadjes witte gelatine
200 g mariabiscuits
125 g ongezouten roomboter
400 g aardbeien
1 perssinaasappel
500 g magere kwark
200 g witte basterdsuiker
250 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
deegroller
zakje met zippsluiting
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
staafmixer of keukenmachine