Kwarktaart met rozijnen en sinaasappel
Aan de slag
Gelatine 5 min. in koud water weken. Van 1 sinaasappel 1 tl schil raspen en sinaasappel uitpersen. Rozijnen mengen met sinaasappelrasp en 1 el sinaasappelsap. (In magnetron) rest van sinaasappelsap verwarmen. Gelatine uitknijpen en in warme sap oplossen. Mengsel iets laten afkoelen. In kom kwark, gelatinemengsel, rozijnen en suiker door elkaar roeren. In andere kom slagroom stijfkloppen. Room door kwarkmengsel scheppen. In pan of magnetron boter smelten. Koekjes verkruimelen in keukenmachine (of in plastic zakje, met deegroller) en kruimels door gesmolten boter mengen. Springvorm met bakpapier bekleden, ook de randen. Koekmengsel over bodem van vorm verdelen en met bolle kant van lepel stevig aandrukken. Kwarkmengsel erop scheppen en bovenkant gladstrijken. Taart in koelkast in minstens 3 uur laten opstijven.
Rest van sinaasappels dik schillen en elk in 5-6 plakken snijden. (In magnetron) marmelade met likeur verwarmen. Bovenkant van taart ermee bestrijken. Garneren met sinaasappelplakken en muntblaadjes.
Kwarktaart met rozijnen en sinaasappel
nagerecht
null porties
440 kcal
35 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Gelatine 5 min. in koud water weken. Van 1 sinaasappel 1 tl schil raspen en sinaasappel uitpersen. Rozijnen mengen met sinaasappelrasp en 1 el sinaasappelsap. (In magnetron) rest van sinaasappelsap verwarmen. Gelatine uitknijpen en in warme sap oplossen. Mengsel iets laten afkoelen. In kom kwark, gelatinemengsel, rozijnen en suiker door elkaar roeren. In andere kom slagroom stijfkloppen. Room door kwarkmengsel scheppen. In pan of magnetron boter smelten. Koekjes verkruimelen in keukenmachine (of in plastic zakje, met deegroller) en kruimels door gesmolten boter mengen. Springvorm met bakpapier bekleden, ook de randen. Koekmengsel over bodem van vorm verdelen en met bolle kant van lepel stevig aandrukken. Kwarkmengsel erop scheppen en bovenkant gladstrijken. Taart in koelkast in minstens 3 uur laten opstijven.
Rest van sinaasappels dik schillen en elk in 5-6 plakken snijden. (In magnetron) marmelade met likeur verwarmen. Bovenkant van taart ermee bestrijken. Garneren met sinaasappelplakken en muntblaadjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
9 blaadjes witte gelatine
4 sinaasappels
4 eetlepels rozijnen
500 g volle kwark
150 g witte basterdsuiker
250 ml slagroom
100 g roomboter
200 g volkoren biscuits
3 eetlepels sinaasappelmarmelade
2 eetlepels sinaasappellikeur (slijter)
½ zakje verse munt
Dit heb je nodig
keukenmachine
bakpapier
springvorm (doorsnede 24 cm)