Limoncello-kwarktaart met cantuccinibodem
Wedden dat je deze frisse kwarktaart met Italiaanse touch niet kunt weerstaan?
Aan de slag
Week de gelatine 5 min. in koud water. Smelt de boter en maal de cantuccini fijn in de keukenmachine. Schenk, terwijl de motor draait, de gesmolten boter bij de koekkruimels. Verdeel het koekkruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.
Rasp de gele schil van de citroenen en pers de vruchten uit. Doe het sap met de limoncello in een steelpan en breng tegen de kook aan. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat al roerend oplossen.
Meng de kwark met de mascarpone en suiker in een grote kom. Voeg het limoncellomengsel toe en schenk in de springvorm. Laat de kwarktaart 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer met het citroenrasp.
Limoncello-kwarktaart met cantuccinibodem
Instructievideo - 02:19 min.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Limoncello-kwarktaart met cantuccinibodem
Wedden dat je deze frisse kwarktaart met Italiaanse touch niet kunt weerstaan?
nagerecht
null personen
405 kcal
30 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Week de gelatine 5 min. in koud water. Smelt de boter en maal de cantuccini fijn in de keukenmachine. Schenk, terwijl de motor draait, de gesmolten boter bij de koekkruimels. Verdeel het koekkruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.
Rasp de gele schil van de citroenen en pers de vruchten uit. Doe het sap met de limoncello in een steelpan en breng tegen de kook aan. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat al roerend oplossen.
Meng de kwark met de mascarpone en suiker in een grote kom. Voeg het limoncellomengsel toe en schenk in de springvorm. Laat de kwarktaart 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer met het citroenrasp.
algemeen:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 blaadjes gelatine
125 g ongezouten roomboter
250 g cantuccini alla mandorla koekjes
2 citroenen
150 ml limoncello
500 ml volle Franse kwark
250 g mascarpone
175 g witte basterdsuiker
Dit heb je nodig
keukenmachine
springvorm (Ø 24 cm)