Limoncello-citroentiramisu in een glaasje
Limoncello en tiramisu: twee Italiaanse toppers in één gerecht. Deze citroen-tiramisu met limoncello serveer je in glaasje, zo heb je 'm lekker helemaal voor jezelf.
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur in 3-4 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat het mengsel afkoelen op een bord. Verkruimel ondertussen de koekjes en doe in een kom. Meng het amandelschaafsel erdoor.
Splits de eieren en doe de eidooiers in een ruime kom. (De eiwitten worden niet gebruikt.) Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroenen boven de dooiers in de kom. Klop de eidooiers samen met de basterdsuiker met een handmixer tot een schuimig, lichtgeel mengsel. Dit duurt ca. 5 min.
Doe de mascarpone met de kwark en iets meer dan de helft de limoncellow in een kom en roer los met een vork. Spatel vervolgens het ei-citroenmengsel voorzichtig door de mascarpone en kwark. Meng de rest van de limoncello door de lemon curd.
Verdeel de helft van het koek-amandelmengsel over de glazen. Verdeel daarover de helft van het citroen-kwarkmengsel en vervolgens de helft van het lemon-curdmengsel. Maak zo nog 3 lagen met de rest van de ingrediënten. Laat minimaal 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
Limoncello-citroentiramisu in een glaasje
Limoncello en tiramisu: twee Italiaanse toppers in één gerecht. Deze citroen-tiramisu met limoncello serveer je in glaasje, zo heb je 'm lekker helemaal voor jezelf.
nagerecht
null personen
670 kcal
15 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur in 3-4 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat het mengsel afkoelen op een bord. Verkruimel ondertussen de koekjes en doe in een kom. Meng het amandelschaafsel erdoor.
Splits de eieren en doe de eidooiers in een ruime kom. (De eiwitten worden niet gebruikt.) Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroenen boven de dooiers in de kom. Klop de eidooiers samen met de basterdsuiker met een handmixer tot een schuimig, lichtgeel mengsel. Dit duurt ca. 5 min.
Doe de mascarpone met de kwark en iets meer dan de helft de limoncellow in een kom en roer los met een vork. Spatel vervolgens het ei-citroenmengsel voorzichtig door de mascarpone en kwark. Meng de rest van de limoncello door de lemon curd.
Verdeel de helft van het koek-amandelmengsel over de glazen. Verdeel daarover de helft van het citroen-kwarkmengsel en vervolgens de helft van het lemon-curdmengsel. Maak zo nog 3 lagen met de rest van de ingrediënten. Laat minimaal 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
25 g amandelschaafsel
100 g kletsmajoors
3 middelgrote scharreleieren
2 citroenen
50 g witte basterdsuiker
250 g mascarpone
150 g volle kwark
50 ml limoncello
100 g lemon curd
Dit heb je nodig
whiskyglazen