Limoncello-panna cotta met cantuccinibodem
Italiaans diner? Dit dessert van panna cotta met een bodem van cantuccini is de perfecte afsluiter. Of dolci, natuurlijk.
Aan de slag
Doe 4/5 van de cantuccini in de keukenmachine of blender en maal fijn. Smelt de boter in een steelpan en voeg de cantuccinikruim toe. Verdeel over de glazen en druk aan.
Laat de gelatine 5 min. weken in een ruime kom koud water. Snijd ondertussen het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.
Breng het vanillestokje, het merg, de slagroom en suiker in een steelpan al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje. Knijp de gelatine uit en voeg samen met de limoncello toe aan het slagroommengsel. Roer tot de gelatine is opgelost. Laat 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Verdeel de room met een lepel over de cantuccinibodem in de glazen en zet de panna cotta minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast. Hak voor het serveren de rest van de cantuccini grof en strooi over de limoncello-panna cotta.
Limoncello-panna cotta met cantuccinibodem
Italiaans diner? Dit dessert van panna cotta met een bodem van cantuccini is de perfecte afsluiter. Of dolci, natuurlijk.
nagerecht
null personen
645 kcal
15 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Doe 4/5 van de cantuccini in de keukenmachine of blender en maal fijn. Smelt de boter in een steelpan en voeg de cantuccinikruim toe. Verdeel over de glazen en druk aan.
Laat de gelatine 5 min. weken in een ruime kom koud water. Snijd ondertussen het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.
Breng het vanillestokje, het merg, de slagroom en suiker in een steelpan al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje. Knijp de gelatine uit en voeg samen met de limoncello toe aan het slagroommengsel. Roer tot de gelatine is opgelost. Laat 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Verdeel de room met een lepel over de cantuccinibodem in de glazen en zet de panna cotta minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast. Hak voor het serveren de rest van de cantuccini grof en strooi over de limoncello-panna cotta.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g cantuccini alla mandorla
30 g ongezouten roomboter
3 blaadjes gelatine
½ vanillestokje
400 ml verse slagroom
40 g suiker
75 ml limoncello
Dit heb je nodig
blender of keukenmachine
cocktailglazen