Rabarber crumble met aardbeiensalade
bewaar
bewaar

Rabarber crumble met aardbeiensalade

20 min. bereiden / 50 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de rabarber schoon en snijd in stukken. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil eraf en pers de vrucht uit. Vet de ovenschaal in. Leg de rabarber in de ovenschaal en meng ⅔ van de suiker en de helft van de sinaasappelrasp erdoor. Snijd de boter in blokjes.

Wrijf in een kom de basterdsuiker, havermout, bloem en kardemom met vingertoppen zo snel mogelijk door de boter tot er een kruimelig deeg ontstaat. Verdeel het kruimeldeeg over de rabarber, druk voorzichtig aan en maak tenslotte met een vork de oppervlak van de crumble rul. Bak de crumble in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar en goudbruin.

Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes en de munt fijn. Roer in een kom de rest van de suiker, de rest van de sinaasappelrasp en het sinaasappelsap tot een dressing. Schep de aardbeien en munt door de dressing. Serveer de aardbeiensalade bij de rabarbercrumble.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rabarber crumble met aardbeiensalade

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig