Gegratineerde rabarber
Een van de voordelen van een nagarecht met rabarber: je krijgt nog wat extra groente binnen!
Aan de slag
Was de rabarber in ruim koud water en laat de rabarber goed uitlekken. Doe de rabarber in een pan, voeg 4 el van de suiker toe en breng alles aan de kook. Zet het vuur laag, en kook de rabarber in ca. 10 min. gaar. Laat eventueel een teveel aan vocht verdampen.
Verwarm intussen de grill van de oven voor. Roer de crème fraîche los. Verdeel de rabarber over de schaaltjes, schep de crème fraîche erop en strooi de rest van de suiker erover.
Zet de schaaltjes op het rooster 10 cm onder het grillelement in de oven en laat de suiker heel licht karameliseren. Serveer direct.
Gegratineerde rabarber
Een van de voordelen van een nagarecht met rabarber: je krijgt nog wat extra groente binnen!
nagerecht
null personen
240 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Was de rabarber in ruim koud water en laat de rabarber goed uitlekken. Doe de rabarber in een pan, voeg 4 el van de suiker toe en breng alles aan de kook. Zet het vuur laag, en kook de rabarber in ca. 10 min. gaar. Laat eventueel een teveel aan vocht verdampen.
Verwarm intussen de grill van de oven voor. Roer de crème fraîche los. Verdeel de rabarber over de schaaltjes, schep de crème fraîche erop en strooi de rest van de suiker erover.
Zet de schaaltjes op het rooster 10 cm onder het grillelement in de oven en laat de suiker heel licht karameliseren. Serveer direct.
algemeen:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g verse rabarbers
125 g donkere basterdsuiker
125 ml crème fraîche
Dit heb je nodig
eenpersoonsovenschaaltjes