Eton mess met rabarber
Laag voor laag opgebouwd, maar je eet alles lekker door elkaar. Zo hoort dat bij een Eton mess.
Aan de slag
Maak de rabarber schoon en snijd in stukjes Doe met 3/4 gembersiroop in een pan. Breng aan de kook en laat 20 min. zachtjes koken tot de rabarber zacht is. Laat 1 uur afkoelen.
Klop de slagroom stijf met de rest van de gembersiroop en kaneel. Snijd de aardbeien in stukjes. Verdeel de helft van de rabarber over zo veel (whisky)glazen als je nodig hebt. Schep de helft van de geklopte slagroom erop. Verkruimel de meringuettes erover en verdeel de helft van de aardbeien erover. Maak zo nog 4 lagen met de rest van de rabarber, slagroom, meringuettes en de aardbeien.
Slagroom kloppen
Instructievideo - 01:31 min.
Eton mess met rabarber
Laag voor laag opgebouwd, maar je eet alles lekker door elkaar. Zo hoort dat bij een Eton mess.
nagerecht
null personen
240 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Maak de rabarber schoon en snijd in stukjes Doe met 3/4 gembersiroop in een pan. Breng aan de kook en laat 20 min. zachtjes koken tot de rabarber zacht is. Laat 1 uur afkoelen.
Klop de slagroom stijf met de rest van de gembersiroop en kaneel. Snijd de aardbeien in stukjes. Verdeel de helft van de rabarber over zo veel (whisky)glazen als je nodig hebt. Schep de helft van de geklopte slagroom erop. Verkruimel de meringuettes erover en verdeel de helft van de aardbeien erover. Maak zo nog 4 lagen met de rest van de rabarber, slagroom, meringuettes en de aardbeien.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g verse rabarbers
4 el gembersiroop
125 ml verse slagroom
1 tl kaneel
100 g verse aardbeien
12 meringuettes karamel