Eton mess trifle
Welk toetje is gemaakt om te delen? De eton mess, natuurlijk.
Aan de slag
Doe het bevroren fruit samen met ⅔ van de suiker in een steelpan en verwarm 15 min. op laag vuur. Zet het vuur uit en laat minimaal 30 min. afkoelen.
Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf. Breek de meringues in stukken. Verdeel de helft over de bodem van de glazen schaal of de glazen. Verdeel eerst de helft van de fruitsaus en dan de helft van de slagroom erover. Herhaal deze lagen met de rest van de meringues, de rest van de fruitsaus en de rest van de slagroom.
Eton mess trifle
Instructievideo - 00:22 min.
Eton mess trifle
Welk toetje is gemaakt om te delen? De eton mess, natuurlijk.
nagerecht
null personen
385 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Doe het bevroren fruit samen met ⅔ van de suiker in een steelpan en verwarm 15 min. op laag vuur. Zet het vuur uit en laat minimaal 30 min. afkoelen.
Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf. Breek de meringues in stukken. Verdeel de helft over de bodem van de glazen schaal of de glazen. Verdeel eerst de helft van de fruitsaus en dan de helft van de slagroom erover. Herhaal deze lagen met de rest van de meringues, de rest van de fruitsaus en de rest van de slagroom.
variatietip:
serveertip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g diepvries zomerfruit
75 g fijne kristalsuiker
500 ml verse slagroom
4 citroenmeringues