Aardbeien-rabarbertrifle
Chic nagerecht dat je zonder problemen kunt serveren tijdens een verjaardagsdiner.
Aan de slag
Snijd de rabarber in stukjes van 2 cm. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Breng de rabarber met het sap en de helft van de suiker op laag vuur aan de kook. Laat met de deksel op de pan ca. 15 min. koken. Laat afkoelen.
Bewaar 4 aardbeien als garnering. Verwijder de kroontjes van de rest van de aardbeien en snijd deze doormidden. Roer de mascarpone los in een kom en meng met het sinaasappelrasp en de rest van de suiker.
Klop de slagroom stijf en spatel door de mascarpone.
Snijd de cake in 4 plakken en bedek de bodem van de glazen ermee. Verdeel de aardbeienlikeur, de aardbeien, de rabarber en de mascarpone erover. Laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven. Garneer met een aardbei.
Slagroom kloppen
Instructievideo - 01:31 min.
Aardbeien-rabarbertrifle
Chic nagerecht dat je zonder problemen kunt serveren tijdens een verjaardagsdiner.
nagerecht
null personen
680 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Snijd de rabarber in stukjes van 2 cm. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Breng de rabarber met het sap en de helft van de suiker op laag vuur aan de kook. Laat met de deksel op de pan ca. 15 min. koken. Laat afkoelen.
Bewaar 4 aardbeien als garnering. Verwijder de kroontjes van de rest van de aardbeien en snijd deze doormidden. Roer de mascarpone los in een kom en meng met het sinaasappelrasp en de rest van de suiker.
Klop de slagroom stijf en spatel door de mascarpone.
Snijd de cake in 4 plakken en bedek de bodem van de glazen ermee. Verdeel de aardbeienlikeur, de aardbeien, de rabarber en de mascarpone erover. Laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven. Garneer met een aardbei.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g verse rabarbers
1 perssinaasappel
50 g kristalsuiker
250 g aardbeien
250 g mascarpone
125 ml verse slagroom
½ roombotercake
6 el aardbeienlikeur
Dit heb je nodig
hoge glazen