Rabarbertiramisu
Een mooie lentevariant op de Italiaanse klassieker.
Aan de slag
Snijd de rabarber in stukken van 2 cm. Rasp de oranje schil van de sinaasappels en pers de vruchten uit. Doe de rabarber, de helft van het sinaasappelrasp, het -sap, 3 el suiker en de steranijs in een pan en breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur 15 min. koken. Schenk door een zeef en vang het sap op. Laat de rabarber en het sap afkoelen.
Klop ondertussen de slagroom met de rest van de suiker lobbig en meng met de mascarpone. Breek de lange vingers doormidden, verdeel over de bodem van de glazen en schenk het rabarbersap erop. Verdeel het mascarponemengsel en de rabarber erover, zonder steranijs. Garneer met de rest van het sinaasappelrasp.
Rabarbertiramisu
Instructievideo - 02:10 min.
Rabarbertiramisu
Een mooie lentevariant op de Italiaanse klassieker.
nagerecht
null personen
510 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de rabarber in stukken van 2 cm. Rasp de oranje schil van de sinaasappels en pers de vruchten uit. Doe de rabarber, de helft van het sinaasappelrasp, het -sap, 3 el suiker en de steranijs in een pan en breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur 15 min. koken. Schenk door een zeef en vang het sap op. Laat de rabarber en het sap afkoelen.
Klop ondertussen de slagroom met de rest van de suiker lobbig en meng met de mascarpone. Breek de lange vingers doormidden, verdeel over de bodem van de glazen en schenk het rabarbersap erop. Verdeel het mascarponemengsel en de rabarber erover, zonder steranijs. Garneer met de rest van het sinaasappelrasp.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g verse rabarbers
2 perssinaasappels
4 el kristalsuiker
2 steranijsjes
125 ml verse slagroom
250 g mascarpone
12 lange vingers
Dit heb je nodig
whiskyglazen