Zomerse sinaasappel-aardbeitiramisu
Eenmaal aangesneden zien de kleurrijke lagen in deze tiramisu er nóg smakelijker uit. De geschaafde pure chocolade maakt het feest compleet.
Aan de slag
Boen de sinaasappels schoon, rasp de oranje schil van de vruchten en pers uit. Verdeel de lange vingers over de bodem van de schaal. Schenk de helft van het sinaasappelsap erover.
Snijd de aardbeien in plakjes en doe met de helft van de suiker in een kom. Laat 5 min. staan. Klop ondertussen de slagroom met de rest van de suiker stijf. Roer de mascarpone los met een vork en spatel door de slagroom. Verdeel de helft van de aardbeien over de lange vingers.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schep het sinaasappel- en citroenrasp door het roommengsel. Roer 1 el citroensap en de rest van het sinaasappelsap erdoor.
Schep het mengsel op de aardbeien in de schaal. Verdeel de rest van de aardbeien erover. Laat de schaal afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Schaaf vlak voor het serveren de chocolade erover.
Tiramisu maken
Instructievideo - 06:41 min.
Zomerse sinaasappel-aardbeitiramisu
Eenmaal aangesneden zien de kleurrijke lagen in deze tiramisu er nóg smakelijker uit. De geschaafde pure chocolade maakt het feest compleet.
nagerecht
null personen
380 kcal
35 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Boen de sinaasappels schoon, rasp de oranje schil van de vruchten en pers uit. Verdeel de lange vingers over de bodem van de schaal. Schenk de helft van het sinaasappelsap erover.
Snijd de aardbeien in plakjes en doe met de helft van de suiker in een kom. Laat 5 min. staan. Klop ondertussen de slagroom met de rest van de suiker stijf. Roer de mascarpone los met een vork en spatel door de slagroom. Verdeel de helft van de aardbeien over de lange vingers.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schep het sinaasappel- en citroenrasp door het roommengsel. Roer 1 el citroensap en de rest van het sinaasappelsap erdoor.
Schep het mengsel op de aardbeien in de schaal. Verdeel de rest van de aardbeien erover. Laat de schaal afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Schaaf vlak voor het serveren de chocolade erover.
algemeen:
variatietip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 perssinaasappels
20 lange vingers
500 g aardbeien
4 el fijne kristalsuiker
250 ml verse slagroom
250 g mascarpone
1 citroen
50 g pure chocolade 72%
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30)