Tiramisu zonder alcohol
De klassieker heurt nu eenmaal zonder alcohol maar we doen er stiekem ook chocolade bij. Rebels!
Aan de slag
Splits de eieren en houd de dooiers apart. Klop de eiwitten stijf in een brandschone kom met vetvrije gardes. Klop in een andere kom de dooiers met de suiker tot een lichtgele, luchtige crème. Schep de mascarpone er in delen door en spatel er vervolgens voorzichtig het geklopte eiwit door.
Rasp de chocola. Schenk de espresso in een diep bord. Doop de helft van de lange vingers een voor een volledig in de espresso en bedek de bodem van de schaal ermee. Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de in koffie gedrenkte lange vingers en bestrooi met de chocola.
Doop de rest van de lange vingers in de espresso en leg op de chocolade-laag. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover. Bestuif de tiramisu met de cacao door de zeef en laat minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast opstijven.
Tiramisu zonder alcohol
De klassieker heurt nu eenmaal zonder alcohol maar we doen er stiekem ook chocolade bij. Rebels!
nagerecht
null personen
515 kcal
25 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Splits de eieren en houd de dooiers apart. Klop de eiwitten stijf in een brandschone kom met vetvrije gardes. Klop in een andere kom de dooiers met de suiker tot een lichtgele, luchtige crème. Schep de mascarpone er in delen door en spatel er vervolgens voorzichtig het geklopte eiwit door.
Rasp de chocola. Schenk de espresso in een diep bord. Doop de helft van de lange vingers een voor een volledig in de espresso en bedek de bodem van de schaal ermee. Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de in koffie gedrenkte lange vingers en bestrooi met de chocola.
Doop de rest van de lange vingers in de espresso en leg op de chocolade-laag. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover. Bestuif de tiramisu met de cacao door de zeef en laat minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast opstijven.
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote eieren
125 g kristalsuiker
500 g mascarpone
50 g pure chocolade 72%
200 ml espresso
250 g lange vingers
5 g cacaopoeder
Dit heb je nodig
handmixer
ovenschaal (20 x 30 cm)
theezeefje