Zomerse fruittiramisu
Deze fruitige tiramisu staat mijlenver weg van het Italiaanse origineel. Wij beloven: hij is net zo hemels lekker!
Aan de slag
Doe het bevroren fruit met 50 g suiker in een steelpan. Breng aan de kook en laat 5 min. doorkoken op middelhoog vuur. Bedek ondertussen de bodem van de schaal met de lange vingers. Verdeel het zomerfruit met het vocht over de lange vingers. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Doe de eidooiers met 50 g suiker in een kom. Klop in 5 min. tot een lichtgele crème. Doe de mascarpone in een kom. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg toe. Roer los met een vork en voeg dan de eiercrème toe. Meng voorzichtig door elkaar. Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker en spatel door de mascarpone.
Schep op het fruit, dek af en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Bedek de tiramisu met de frambozen en bramen en serveer.
Tiramisu maken
Instructievideo - 06:41 min.
Zomerse fruittiramisu
Deze fruitige tiramisu staat mijlenver weg van het Italiaanse origineel. Wij beloven: hij is net zo hemels lekker!
nagerecht
null personen
495 kcal
30 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Doe het bevroren fruit met 50 g suiker in een steelpan. Breng aan de kook en laat 5 min. doorkoken op middelhoog vuur. Bedek ondertussen de bodem van de schaal met de lange vingers. Verdeel het zomerfruit met het vocht over de lange vingers. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Doe de eidooiers met 50 g suiker in een kom. Klop in 5 min. tot een lichtgele crème. Doe de mascarpone in een kom. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg toe. Roer los met een vork en voeg dan de eiercrème toe. Meng voorzichtig door elkaar. Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker en spatel door de mascarpone.
Schep op het fruit, dek af en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Bedek de tiramisu met de frambozen en bramen en serveer.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g diepvries zomerfruit
125 g fijne kristalsuiker
½ pak lange vingers
4 middelgrote eieren
500 g mascarpone
1 vanillestokje
125 ml verse slagroom
150 g verse frambozen
150 g verse bramen
Dit heb je nodig
vierkante ovenschaal (Ø 20 cm)