Tiramisu met Italiaanse Marsala
Het toetje der Italiaanse toetjes: tiramisu. Eenvoudig zelf te maken, je moet alleen wat geduld hebben.
Aan de slag
Bedek de bodem van de schaal met de helft van de lange vingers. Meng de koffie met marsala en schenk de helft over de lange vingers in de schaal.
Splits de eieren, doe de eidooiers in een kom en klop ze met suiker in een mixer in 5 min. tot een lichtgele crème. Roer de mascarpone in een ruime kom los met een vork. Klop de slagroom stijf met suiker. Meng de slagroom en eiercrème door de mascarpone. Schenk de helft van het mengsel over de lange vingers.
Doop de lange vingers 1 sec. in de rest van de koffie en leg ze in de schaal. Schenk de rest van het mengsel over de lange vingers in de schaal. Bestrooi de tiramisu met de cacao. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Tiramisu maken
Instructievideo - 06:41 min.
Tiramisu met Italiaanse Marsala
Het toetje der Italiaanse toetjes: tiramisu. Eenvoudig zelf te maken, je moet alleen wat geduld hebben.
nagerecht
null personen
480 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Bedek de bodem van de schaal met de helft van de lange vingers. Meng de koffie met marsala en schenk de helft over de lange vingers in de schaal.
Splits de eieren, doe de eidooiers in een kom en klop ze met suiker in een mixer in 5 min. tot een lichtgele crème. Roer de mascarpone in een ruime kom los met een vork. Klop de slagroom stijf met suiker. Meng de slagroom en eiercrème door de mascarpone. Schenk de helft van het mengsel over de lange vingers.
Doop de lange vingers 1 sec. in de rest van de koffie en leg ze in de schaal. Schenk de rest van het mengsel over de lange vingers in de schaal. Bestrooi de tiramisu met de cacao. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pak lange vingers
250 ml sterke koffie
50 ml marsala
4 eieren
75 g fijne kristalsuiker
500 g mascarpone
125 ml slagroom
1 el cacaopoeder
Dit heb je nodig
schaal (20 x 20 x 7)