Baileys tiramisu
Een twist op de klassieke tiramisu. Als je van tiramisu houdt én van Baileys, moet je deze romige variant proberen.
Aan de slag
Laat de koffie afkoelen. Klop de slagroom met de suiker met een mixer met gardes stijf. Roer de mascarpone los met ⅓ van de Baileys en spatel door de slagroom.
Meng de koffie met de rest van de Baileys in een lage kleine schaal of diep bord. Doop de helft van de lange vingers in dit mengsel en bedek de bodem van de ovenschaal ermee.
Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Doop de rest van de lange vingers in het koffiemengsel en verdeel erover. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover. Bestrooi de tiramisu door een (thee-)zeefje met de cacaopoeder.
Laat de tiramisu afgedekt minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Neem vlak voor serveren uit de koelkast.
Baileys tiramisu
Een twist op de klassieke tiramisu. Als je van tiramisu houdt én van Baileys, moet je deze romige variant proberen.
nagerecht
null personen
515 kcal
20 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Laat de koffie afkoelen. Klop de slagroom met de suiker met een mixer met gardes stijf. Roer de mascarpone los met ⅓ van de Baileys en spatel door de slagroom.
Meng de koffie met de rest van de Baileys in een lage kleine schaal of diep bord. Doop de helft van de lange vingers in dit mengsel en bedek de bodem van de ovenschaal ermee.
Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Doop de rest van de lange vingers in het koffiemengsel en verdeel erover. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover. Bestrooi de tiramisu door een (thee-)zeefje met de cacaopoeder.
Laat de tiramisu afgedekt minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Neem vlak voor serveren uit de koelkast.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 ml vers gezette sterke koffie
250 ml verse slagroom
60 g fijne kristalsuiker
500 g mascarpone
150 ml Baileys original
300 g lange vingers
1 el cacaopoeder
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 20 cm)