Tiramisu met amaretto
bewaar
bewaar

Tiramisu met amaretto

Italiaanse tiramisu met amaretto, mascarpone, koffie en lange vingers. Deze variant serveer je in een glaasje, zo hoef je niets te delen!

20 min. bereiden / 2 uur wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Laat de espresso afkoelen. Klop de slagroom met de poedersuiker met een mixer met gardes stijf. Roer de mascarpone los en spatel door de slagroom. Doe het mengsel in een spuitzak.

Roer de amaretto door de afgekoelde espresso. Breek de lange vingers in stukken. Doop de helft van de lange vingerstukken 1 voor 1 in de koffie en verdeel over de bodem van de glaasjes.

Spuit de helft van het mascarponemengsel erover en bestrooi door een (thee-)zeefje met de helft van de cacao. Herhaal alle lagen.

Laat de tiramisu afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Schaaf de chocola over de tiramisu en serveer.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tiramisu met amaretto

Italiaanse tiramisu met amaretto, mascarpone, koffie en lange vingers. Deze variant serveer je in een glaasje, zo hoef je niets te delen!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig