Tiramisu met amaretto
Italiaanse tiramisu met amaretto, mascarpone, koffie en lange vingers. Deze variant serveer je in een glaasje, zo hoef je niets te delen!
Aan de slag
Laat de espresso afkoelen. Klop de slagroom met de poedersuiker met een mixer met gardes stijf. Roer de mascarpone los en spatel door de slagroom. Doe het mengsel in een spuitzak.
Roer de amaretto door de afgekoelde espresso. Breek de lange vingers in stukken. Doop de helft van de lange vingerstukken 1 voor 1 in de koffie en verdeel over de bodem van de glaasjes.
Spuit de helft van het mascarponemengsel erover en bestrooi door een (thee-)zeefje met de helft van de cacao. Herhaal alle lagen.
Laat de tiramisu afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Schaaf de chocola over de tiramisu en serveer.
Tiramisu met amaretto
Italiaanse tiramisu met amaretto, mascarpone, koffie en lange vingers. Deze variant serveer je in een glaasje, zo hoef je niets te delen!
nagerecht
null personen
595 kcal
20 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Laat de espresso afkoelen. Klop de slagroom met de poedersuiker met een mixer met gardes stijf. Roer de mascarpone los en spatel door de slagroom. Doe het mengsel in een spuitzak.
Roer de amaretto door de afgekoelde espresso. Breek de lange vingers in stukken. Doop de helft van de lange vingerstukken 1 voor 1 in de koffie en verdeel over de bodem van de glaasjes.
Spuit de helft van het mascarponemengsel erover en bestrooi door een (thee-)zeefje met de helft van de cacao. Herhaal alle lagen.
Laat de tiramisu afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Schaaf de chocola over de tiramisu en serveer.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 ml sterke espressokoffie
200 ml verse slagroom
50 g poedersuiker
250 g mascarpone
2 el amaretto
16 g lange vingers
2 el cacaopoeder
10 g pure chocolade
Dit heb je nodig
handmixer
spuitzak
glaasjes