Romige chocoladetiramisu
Fluweelzachte mascarpone met vrolijk wit en puur chocoladeschaafsel. Deze versie van de Italiaanse klassieker wil je niet missen.
Aan de slag
Bedek de bodem van de schaal met 1/2 van de lange vingers. Meng de koffie met de likeur en schenk de helft over de lange vingers in de schaal. Splits de eieren en doe de eidooiers met 2/3 van de suiker in een kom. Klop tot een lichtgele crème. Doe de mascarpone in een ruime kom en roer los met een vork. Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker. Meng de slagroom en eiercrème door de mascarpone.
Hang een kom in een pan kokend water. Zorg dat de kom het water net niet raakt. Breek de helft van de pure chocolade in stukjes en smelt in de kom, schep deze voorzichtig door het mascarponemengsel. Schenk de helft van het mengsel over de lange vingers. Doop de rest van de lange vingers 1 voor 1 ongeveer 1 sec. in de resterende koffie en leg ze in de schaal.
Schenk de rest van het mascarponemengsel in de schaal. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Schaaf de rest van de pure en witte chocolade over de tiramisu en serveer.
Tiramisu maken
Instructievideo - 06:41 min.
Romige chocoladetiramisu
Fluweelzachte mascarpone met vrolijk wit en puur chocoladeschaafsel. Deze versie van de Italiaanse klassieker wil je niet missen.
nagerecht
null personen
595 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Bedek de bodem van de schaal met 1/2 van de lange vingers. Meng de koffie met de likeur en schenk de helft over de lange vingers in de schaal. Splits de eieren en doe de eidooiers met 2/3 van de suiker in een kom. Klop tot een lichtgele crème. Doe de mascarpone in een ruime kom en roer los met een vork. Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker. Meng de slagroom en eiercrème door de mascarpone.
Hang een kom in een pan kokend water. Zorg dat de kom het water net niet raakt. Breek de helft van de pure chocolade in stukjes en smelt in de kom, schep deze voorzichtig door het mascarponemengsel. Schenk de helft van het mengsel over de lange vingers. Doop de rest van de lange vingers 1 voor 1 ongeveer 1 sec. in de resterende koffie en leg ze in de schaal.
Schenk de rest van het mascarponemengsel in de schaal. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Schaaf de rest van de pure en witte chocolade over de tiramisu en serveer.
dieettip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pakje lange vingers
250 ml sterke koffie
50 ml Tia Maria koffielikeur
4 middelgrote eieren
75 g fijne kristalsuiker
500 g mascarpone
125 ml verse slagroom
100 g pure chocolade 72%
50 g witte chocolade
Dit heb je nodig
vierkante schaal (20 x 20 cm)