Tiramisu-trifle
De minichocosoesjes bovenop dit spektakelstuk maken het helemaal af.
Aan de slag
Klop de slagroom in een ruime kom met 3 espressosticks en de suiker met een mixer stijf. Roer de helft van de koffielikeur door de mascarpone. Spatel de mascarpone door de slagroom. Los de rest van de espressosticks op in het hete water en meng de rest van de koffielikeur erdoor.
Doop 12 lange vingers in het koffiemengsel en leg ze op de bodem van de glazen schaal. Schep hierop een laag mascarponemengsel van 2 cm. Leg 10 moorkopsoesjes erop tegen de rand van de schaal.
Doop 6 lange vingers in het koffiemengsel en leg ze op het mascarponemengsel binnen de soesjesring. Verdeel de helft van de rest van het mascarponemengsel erover en bedek weer met 10 soesjes en 6 in het koffiemengsel gedoopte lange vingers.
Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover, strijk glad met een spatel. Laat afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Bedek voor serveren de bovenkant met de rest van de soesjes. Bestrooi met cacao, gebruik een zeef(je).
Tiramisu maken
Instructievideo - 06:41 min.
Tiramisu-trifle
De minichocosoesjes bovenop dit spektakelstuk maken het helemaal af.
nagerecht
null personen
650 kcal
30 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Klop de slagroom in een ruime kom met 3 espressosticks en de suiker met een mixer stijf. Roer de helft van de koffielikeur door de mascarpone. Spatel de mascarpone door de slagroom. Los de rest van de espressosticks op in het hete water en meng de rest van de koffielikeur erdoor.
Doop 12 lange vingers in het koffiemengsel en leg ze op de bodem van de glazen schaal. Schep hierop een laag mascarponemengsel van 2 cm. Leg 10 moorkopsoesjes erop tegen de rand van de schaal.
Doop 6 lange vingers in het koffiemengsel en leg ze op het mascarponemengsel binnen de soesjesring. Verdeel de helft van de rest van het mascarponemengsel erover en bedek weer met 10 soesjes en 6 in het koffiemengsel gedoopte lange vingers.
Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover, strijk glad met een spatel. Laat afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Bedek voor serveren de bovenkant met de rest van de soesjes. Bestrooi met cacao, gebruik een zeef(je).
variatietip:
algemeen:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 ml verse slagroom
5 espressosticks
4 el kristalsuiker
200 ml Tia Maria koffielikeur
250 g mascarpone
50 ml water
24 lange vingers
36 diepvries chocosoesjes
1 tl cacaopoeder
Dit heb je nodig
handmixer
diepe glazen schaal (∅ 20 cm)