Cranberry-tiramisu
Tiramisu in een nieuw jasje met hazelnoten en gedroogde cranberry's.
Aan de slag
Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en ⅓ van de espressopoeder. Meng de ricotta door de stijfgeslagen room. Schenk kokend water in een laag schaaltje en meng de rest van de espressosticks en de koffielikeur erdoor.
Schep de helft van het ricottamengsel in de schaal en strijk glad. Doop de lange vingers 1 voor 1 elk ongeveer 5 sec. in het koffiemengsel en bedek de laag ricotta er mee. Verdeel de rest van de ricotta er over. Zet minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan in 4-5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Hak de noten in stukjes. Snijd de cranberry’s in stukjes en meng door de gehakte noten. Bestrooi de tiramisu vlak voor serveren met het noten-cranberrymengsel.
Cranberry-tiramisu
Tiramisu in een nieuw jasje met hazelnoten en gedroogde cranberry's.
nagerecht
null personen
270 kcal
15 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en ⅓ van de espressopoeder. Meng de ricotta door de stijfgeslagen room. Schenk kokend water in een laag schaaltje en meng de rest van de espressosticks en de koffielikeur erdoor.
Schep de helft van het ricottamengsel in de schaal en strijk glad. Doop de lange vingers 1 voor 1 elk ongeveer 5 sec. in het koffiemengsel en bedek de laag ricotta er mee. Verdeel de rest van de ricotta er over. Zet minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan in 4-5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Hak de noten in stukjes. Snijd de cranberry’s in stukjes en meng door de gehakte noten. Bestrooi de tiramisu vlak voor serveren met het noten-cranberrymengsel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 ml verse slagroom
16 g vanillesuiker
3 espressosticks
250 g ricotta
250 ml water
100 ml Tia Maria koffielikeur
24 lange vingers
50 g ongebrande hazelnoten
50 g gedroogde cranberry's
Dit heb je nodig
schaal (ca. 18x25 cm)