Broodpudding met abrikozen
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Besmeer 4 sneetjes brood met de boter en 4 sneetjes brood met de abrikozenjam. Snijd het brood in stukjes en schep in de ovenschaal om met de reepjes abrikoos. Klop in een grote kom de eieren los met 1 zakje vanillesuiker en de kaneel. Roer de melk erdoor en schenk dit mengsel over het brood in de ovenschaal. Laat even staan en strooi er dan het andere zakje vanillesuiker over. Laat de broodpudding in het midden van de oven in 30 min. gaar worden. Verdeel over 4 schaaltjes. De broodpudding is zowel warm als koud heel smakelijk.
Broodpudding met abrikozen
nagerecht
null personen
550 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Besmeer 4 sneetjes brood met de boter en 4 sneetjes brood met de abrikozenjam. Snijd het brood in stukjes en schep in de ovenschaal om met de reepjes abrikoos. Klop in een grote kom de eieren los met 1 zakje vanillesuiker en de kaneel. Roer de melk erdoor en schenk dit mengsel over het brood in de ovenschaal. Laat even staan en strooi er dan het andere zakje vanillesuiker over. Laat de broodpudding in het midden van de oven in 30 min. gaar worden. Verdeel over 4 schaaltjes. De broodpudding is zowel warm als koud heel smakelijk.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 sneetjes witbrood
75 g boter
100 g abrikozenjam
150 g gedroogde abrikozen zonder pit
3 eieren
2 zakjes vanillesuiker
1 tl kaneelpoeder
400 ml melk
Dit heb je nodig
lage ovenschaal (inhoud 1,5 liter), ingevet