Abrikozen met room
Aan de slag
In pan 3 dl water aan de kook brengen. Abrikozen erin leggen en van vuur af minstens 3 uur laten wellen. Suiker erdoor roeren en geheel aan de kook brengen. Abrikozen ca. 15 minuten zachtjes koken tot siroop ontstaat. Abrikozen uit siroop op bord scheppen en laten afkoelen. Siroop eventueel iets laten inkoken en laten afkoelen.
In kom slagroom met vanillesuiker stijfkloppen. Overdoen in spuitzak met kartelmond. Abrikozen opensnijden, iets openvouwen en op vier bordjes zetten. In elke abrikoos flinke toef slagroom spuiten en walnoot in room drukken. Beetje siroop erover sprenkelen. Direct serveren.
Slagroom kloppen
Instructievideo - 01:31 min.
Abrikozen met room
nagerecht
null personen
340 kcal
30 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
In pan 3 dl water aan de kook brengen. Abrikozen erin leggen en van vuur af minstens 3 uur laten wellen. Suiker erdoor roeren en geheel aan de kook brengen. Abrikozen ca. 15 minuten zachtjes koken tot siroop ontstaat. Abrikozen uit siroop op bord scheppen en laten afkoelen. Siroop eventueel iets laten inkoken en laten afkoelen.
In kom slagroom met vanillesuiker stijfkloppen. Overdoen in spuitzak met kartelmond. Abrikozen opensnijden, iets openvouwen en op vier bordjes zetten. In elke abrikoos flinke toef slagroom spuiten en walnoot in room drukken. Beetje siroop erover sprenkelen. Direct serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
12 gewelde abrikozen
100 g suiker
125 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
12 halve walnoten
Dit heb je nodig
spuitzak met kartelmondje