Mascarponeparfait met abrikozen
Aan de slag
Kom bekleden met plasticfolie. Sinaasappel schoonboenen en schil fijnraspen. Sinaasappel uitpersen. In pan helft van sherry verhitten. Van vuur af 100 g suiker erin oplossen, 1 eetlepel sinaasappelsap erdoor roeren. Laten afkoelen. In kom mascarpone met slagroom en rest van suiker luchtig en stijf kloppen. In (au bain-marie) pan water aan de kook brengen. In inzetpan of kom eierdooiers met sherrysiroop luchtig kloppen. Inzetpan of kom boven kokende water hangen, mengsel met mixer tot schuimige, dikgebonden saus kloppen. Inzetpan of kom in bak met ijskoud water zetten en mengsel blijven kloppen tot saus koud is. Mascarponemengsel erdoor spatelen. Massa overdoen in kom, bovenkant gladstrijken en parfait in diepvries in ca. 4 uur laten bevriezen. Abrikozen in stukjes snijden. In pan rest van sap, sherry, rasp en abrikozen ca. 5 minuten zacht koken. Abrikozen in vocht laten afkoelen.
Parfait uit diepvries nemen en iets laten ontdooien. Platte schaal op kom zetten, samen keren en parfait op schaal laten glijden. Abrikozen met vocht erover scheppen.
Mascarponeparfait met abrikozen
nagerecht
null personen
640 kcal
40 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Kom bekleden met plasticfolie. Sinaasappel schoonboenen en schil fijnraspen. Sinaasappel uitpersen. In pan helft van sherry verhitten. Van vuur af 100 g suiker erin oplossen, 1 eetlepel sinaasappelsap erdoor roeren. Laten afkoelen. In kom mascarpone met slagroom en rest van suiker luchtig en stijf kloppen. In (au bain-marie) pan water aan de kook brengen. In inzetpan of kom eierdooiers met sherrysiroop luchtig kloppen. Inzetpan of kom boven kokende water hangen, mengsel met mixer tot schuimige, dikgebonden saus kloppen. Inzetpan of kom in bak met ijskoud water zetten en mengsel blijven kloppen tot saus koud is. Mascarponemengsel erdoor spatelen. Massa overdoen in kom, bovenkant gladstrijken en parfait in diepvries in ca. 4 uur laten bevriezen. Abrikozen in stukjes snijden. In pan rest van sap, sherry, rasp en abrikozen ca. 5 minuten zacht koken. Abrikozen in vocht laten afkoelen.
Parfait uit diepvries nemen en iets laten ontdooien. Platte schaal op kom zetten, samen keren en parfait op schaal laten glijden. Abrikozen met vocht erover scheppen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 sinaasappel
300 ml cream sherry
150 g suiker
1 bakje mascarpone
1 bekertje slagroom
8 eierdooiers
200 g gewelde abrikozen
Dit heb je nodig
plasticfolie
bolvormige schaal, inhoud ca. 1 liter