Abrikozen met munt, kaneel en sinaasappel
bewaar
bewaar

Abrikozen met munt, kaneel en sinaasappel

25 min. bereiden

5 ingrediënten

Aan de slag

Pot afwassen in heet sodawater, afspoelen met kokend water en omgekeerd op schone theedoek laten drogen. Sinaasappel schoonboenen, dun schillen en schil in stukken snijden (sinaasappel wordt verder niet gebruikt). Abrikozen met takjes munt, kaneelstokje en repen sinaasappelschil in pot leggen. In pan 1/2 liter water aan de kook brengen en suiker erin oplossen. Suikerstroop over abrikozen in pot schenken, tot 2 cm onder rand. Pot afsluiten. Pot in pan zetten en water in pan schenken tot halverwege pot. Water aan de kook brengen en 20 min. laten koken. Pot uit pan nemen, laten afkoelen en op donkere plaats max. 6 maanden bewaren. Na opening zijn de abrikozen nog enkele dagen houdbaar in de koelkast. Lekker met zachte geitenkaas of gegrild lamsvlees.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Abrikozen met munt, kaneel en sinaasappel

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig