Hangop met abrikozen
bewaar
bewaar

Hangop met abrikozen

20 min. bereiden / 10 uur wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Spoel de theedoek onder de kraan, wring uit en leg in een zeef. Zet de zeef in een kom en schenk de yoghurt in de theedoek. Zet minstens 10 uur afgedekt in de koelkast.

Rasp de gele schil van de citroen. Doe de abrikozen met de rasp, wijn, suiker en het kaneelstokje in een pan. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe het stokje en het merg bij de abrikozen. Breng alles aan de kook en laat op laag vuur 10 min. koken. Laat het geheel afkoelen en zet minstens 2 uur afgedekt in de koelkast. Verwijder het vanille- en kaneelstokje uit het abrikozenmengsel.

Schep in 4 glazen een eetlepel abrikozen met aanhangend vocht. Verdeel de helft van de hangop, blauwe bessen (houd er 12 achter) en de rest van de abrikozen erover. Verdeel met de rest van de hangop en de blauwe bessen.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo - 00:48 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hangop met abrikozen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig