Hangop en fruit
bewaar
bewaar

Hangop en fruit

Niets geeft zoveel voldoening - en smaak! - als zelf hangop maken. Met zalige zoete bramen en bessen.

20 min. bereiden / 8 uur wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Bekleed een zeef met een vochtige, schone theedoek en hang in een diepe kom. Schenk de yoghurt erin, dek af en zet 8 uur in de koelkast, zodat het vocht uit de yoghurt kan lekken.

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Klop de slagroom stijf met 2/3 van de suiker. Schep de hangop uit de theedoek in een kom en roer los. Spatel het vanillemerg en de slagroom erdoor.

Doe de bramen met siroop, bessen en de rest van de suiker in een steelpan. Breng aan de kook. Roer de maizena met het water tot een glad mengsel. Voeg toe aan de bramen en bessen en laat op hoog vuur al roerend binden. Neem van het vuur.

Verdeel de hangop over de schaaltjes en schenk de warme saus erbij.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo - 00:48 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hangop en fruit

Niets geeft zoveel voldoening - en smaak! - als zelf hangop maken. Met zalige zoete bramen en bessen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig