Hangop en fruit
Niets geeft zoveel voldoening - en smaak! - als zelf hangop maken. Met zalige zoete bramen en bessen.
Aan de slag
Bekleed een zeef met een vochtige, schone theedoek en hang in een diepe kom. Schenk de yoghurt erin, dek af en zet 8 uur in de koelkast, zodat het vocht uit de yoghurt kan lekken.
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Klop de slagroom stijf met 2/3 van de suiker. Schep de hangop uit de theedoek in een kom en roer los. Spatel het vanillemerg en de slagroom erdoor.
Doe de bramen met siroop, bessen en de rest van de suiker in een steelpan. Breng aan de kook. Roer de maizena met het water tot een glad mengsel. Voeg toe aan de bramen en bessen en laat op hoog vuur al roerend binden. Neem van het vuur.
Verdeel de hangop over de schaaltjes en schenk de warme saus erbij.
Vanillestokjes verwerken
Instructievideo - 00:48 min.
Hangop en fruit
Niets geeft zoveel voldoening - en smaak! - als zelf hangop maken. Met zalige zoete bramen en bessen.
nagerecht
null personen
495 kcal
20 min. bereiden
480 min. wachten
Aan de slag
Bekleed een zeef met een vochtige, schone theedoek en hang in een diepe kom. Schenk de yoghurt erin, dek af en zet 8 uur in de koelkast, zodat het vocht uit de yoghurt kan lekken.
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Klop de slagroom stijf met 2/3 van de suiker. Schep de hangop uit de theedoek in een kom en roer los. Spatel het vanillemerg en de slagroom erdoor.
Doe de bramen met siroop, bessen en de rest van de suiker in een steelpan. Breng aan de kook. Roer de maizena met het water tot een glad mengsel. Voeg toe aan de bramen en bessen en laat op hoog vuur al roerend binden. Neem van het vuur.
Verdeel de hangop over de schaaltjes en schenk de warme saus erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ l volle yoghurt
1 vanillestokje
125 ml verse slagroom
6 el kristalsuiker
370 ml bramen op lichte siroop
150 g blauwe bessen
1 el maizena
2 el kraanwater