Aardbeiensorbetijs met wijn
Aan de slag
Wijn in een pan schenken en suiker, kaneelstokje en kruidnagels toevoegen. Sinaasappel schoonboenen en schil er dun vanaf schillen. Schil in pan met wijn leggen. Geheel zachtjes aan de kook brengen en wijnmengsel op middelhoog vuur in ca. 20 minuten tot helft laten inkoken. Pan van vuur nemen en wijnmengsel laten afkoelen. Intussen kroontjes van aardbeien verwijderen en 600 g aardbeien pureren met behulp van keukenmachine of staafmixer. Wijnmengsel zeven en aardbeienpuree door afgekoeld wijnmengsel scheppen. Mengsel in een plastic vriesdoos doen en in vriezer zetten. In ca. 5 uur laten invriezen en elk uur goed omscheppen.
Kroontjes van rest van aardbeien verwijderen en aardbeien in partjes snijden. Partjes over vier coupes verdelen. Sorbetijs met ijsbolletjestang uit doos scheppen en bolletjes over aardbeien in coupes verdelen. Garneren met blaadjes verse munt.
Aardbeiensorbetijs met wijn
nagerecht
null personen
170 kcal
30 min. bereiden
300 min. wachten
Aan de slag
Wijn in een pan schenken en suiker, kaneelstokje en kruidnagels toevoegen. Sinaasappel schoonboenen en schil er dun vanaf schillen. Schil in pan met wijn leggen. Geheel zachtjes aan de kook brengen en wijnmengsel op middelhoog vuur in ca. 20 minuten tot helft laten inkoken. Pan van vuur nemen en wijnmengsel laten afkoelen. Intussen kroontjes van aardbeien verwijderen en 600 g aardbeien pureren met behulp van keukenmachine of staafmixer. Wijnmengsel zeven en aardbeienpuree door afgekoeld wijnmengsel scheppen. Mengsel in een plastic vriesdoos doen en in vriezer zetten. In ca. 5 uur laten invriezen en elk uur goed omscheppen.
Kroontjes van rest van aardbeien verwijderen en aardbeien in partjes snijden. Partjes over vier coupes verdelen. Sorbetijs met ijsbolletjestang uit doos scheppen en bolletjes over aardbeien in coupes verdelen. Garneren met blaadjes verse munt.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 fles rode wijn
150 g suiker
1 kaneelstokje
2 kruidnagels
1 sinaasappel
750 g aardbeien
6 takjes verse munt
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine
plastic vriesdoos inhoud 1 1/2 dl