Boterkoek met abrikozen en walnoten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Ei loskloppen. In beslagkom boter met twee messen in dobbelsteentjes snijden. Boterkoekmix en 2/3 van ei door boter mengen. Deeg in vorm drukken en bestrijken met rest van ei. Walnoten grof hakken. Abrikozen fijnsnijden. Noten en abrikozen in deeg drukken. Koek in ca. 25 minuten goudbruin bakken en in vorm laten afkoelen. Bestrooien met poedersuiker.
Boterkoek met abrikozen en walnoten
nagerecht
null porties
360 kcal
10 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Ei loskloppen. In beslagkom boter met twee messen in dobbelsteentjes snijden. Boterkoekmix en 2/3 van ei door boter mengen. Deeg in vorm drukken en bestrijken met rest van ei. Walnoten grof hakken. Abrikozen fijnsnijden. Noten en abrikozen in deeg drukken. Koek in ca. 25 minuten goudbruin bakken en in vorm laten afkoelen. Bestrooien met poedersuiker.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ei (M)
200 g koude boter
1 pak mix voor boterkoek
1 zakje gepelde walnoten
100 g gewelde abrikozen
0 poedersuiker
Dit heb je nodig
boterkoekvorm (doorsnede 24 cm), ingevet