Gevulde kruidnoten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. In keukenmachine of met mixer boter mengen met 2 eetlepels water en mix voor speculaas. Deeg met handen tot bal kneden. Abrikozen, pistachenoten en gember in keukenmachine tot pasta mengen. Deeg in ca. 25 balletjes (walnootgrootte) verdelen. Met duim holte in elk bolletje drukken. Holtes vullen met abrikozenmengsel. Deeg rond vulling dichtvouwen. Bakplaat bekleden met bakpapier en gevulde kruidnoten erop leggen. Kruidnoten in midden van oven in 15-20 minuten goudbruin bakken. Laten afkoelen en serveren met (espresso)koffie.
Gevulde kruidnoten
nagerecht
null personen
120 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. In keukenmachine of met mixer boter mengen met 2 eetlepels water en mix voor speculaas. Deeg met handen tot bal kneden. Abrikozen, pistachenoten en gember in keukenmachine tot pasta mengen. Deeg in ca. 25 balletjes (walnootgrootte) verdelen. Met duim holte in elk bolletje drukken. Holtes vullen met abrikozenmengsel. Deeg rond vulling dichtvouwen. Bakplaat bekleden met bakpapier en gevulde kruidnoten erop leggen. Kruidnoten in midden van oven in 15-20 minuten goudbruin bakken. Laten afkoelen en serveren met (espresso)koffie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g zachte boter of margarine
1 pak mix voor speculaas
80 g gewelde abrikozen
25 g gepelde pistachenootjes
2 bolletjes gember
4 kopjes espressokoffie
Dit heb je nodig
keukenmachine
bakpapier