Rijstpudding uit de oven met gebakken peren
Met de gebakken peren zitten was nog nooit zo lekker.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van de vrucht.
Verdeel de rijst over de ovenschaal. Meng de melk met de kokosmelk, ⅓ van de basterdsuiker, de helft van het sinaasappelrasp, het vanille-extract, de kaneel en een snufje zout en schenk over de rijst. Roer goed door elkaar, dek af met aluminiumfolie en bak ca. 1½ uur in het midden van de oven tot het vocht verdampt en de rijst gaar is.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd elk partje in de lengte in 3 plakjes, maar laat die aan de bovenkant aan elkaar vastzitten. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de peren 5 min. op laag vuur. Keer halverwege.
Voeg de rest van de basterdsuiker en het sinaasappelrasp toe en laat de suiker op middelhoog vuur bruin kleuren. Verdeel de peren over de rijstpudding en besprenkel met de aanhangende saus uit de pan en bestrooi met de pistachenoten.
Rijstpudding uit de oven met gebakken peren
Instructievideo - 00:43 min.
Rijstpudding uit de oven met gebakken peren
Met de gebakken peren zitten was nog nooit zo lekker.
nagerecht
null personen
325 kcal
15 min. bereiden
90 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van de vrucht.
Verdeel de rijst over de ovenschaal. Meng de melk met de kokosmelk, ⅓ van de basterdsuiker, de helft van het sinaasappelrasp, het vanille-extract, de kaneel en een snufje zout en schenk over de rijst. Roer goed door elkaar, dek af met aluminiumfolie en bak ca. 1½ uur in het midden van de oven tot het vocht verdampt en de rijst gaar is.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd elk partje in de lengte in 3 plakjes, maar laat die aan de bovenkant aan elkaar vastzitten. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de peren 5 min. op laag vuur. Keer halverwege.
Voeg de rest van de basterdsuiker en het sinaasappelrasp toe en laat de suiker op middelhoog vuur bruin kleuren. Verdeel de peren over de rijstpudding en besprenkel met de aanhangende saus uit de pan en bestrooi met de pistachenoten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 sinaasappel
100 g pandanrijst
800 ml volle melk
200 ml kokosmelk
75 g lichtbruine basterdsuiker
1 tl vanille-extract
1 tl gemalen kaneel
20 g gepelde pistachenoten
2 Conference peren
25 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)