Crema catalana
bewaar
bewaar

Crema catalana

Diner met familie of vrienden op de planning? Schotel ze dit heerlijke toetje voor.

40 min. bereiden / 2 uur wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng in een steelpan de melk met het vanillestokje en -merg tegen de kook. Draai het vuur laag en laat de melk 15 min. trekken. Splits de eieren.

Mix de eidooiers met de suiker en het kaneel romig tot dik. Schenk de melk door een zeef in een dun straaltje op het eimengsel. Blijf kloppen.

Doe het eimengsel in de pan, verwarm op een zo laag mogelijk vuur of au bain-marie al roerend in ca. 25 min. tot een gebonden vla. Schenk de vla in de soufflébakjes en laat afkoelen. Zet de bakjes afgedekt 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Bestrooi de puddinkjes met de resterende suiker en zet ze onder de ovengrill tot de suiker lichtbruin is.

bewaartipU kunt de vla 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Volg op de dag zelf de rest van het recept.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo - 00:48 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Crema catalana

Diner met familie of vrienden op de planning? Schotel ze dit heerlijke toetje voor.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig