Citroen crema catalana
Waar je ook komt in Spanje, crema catalana staat er op de kaart. Deze variant is met citroen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 110 °C. Schil de gele schil van de citroen. Doe de schil met de room en kaneel in een steelpan. Houd 30 min. tegen de kook aan. Schenk de room door een zeef, vang op en doe terug in de pan.
Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt). Meng de kristalsuiker door de dooiers. Voeg al roerend ¼ van het roommengsel toe aan de dooiers. Schenk dit mengsel al roerend terug bij de room in de pan. Verwarm op laag vuur rustig en al roerend en laat in 10 min. binden tot een custard.
Verdeel dit over de schaaltjes en zet deze in de braadslee. Schenk zo veel water in de braadslee dat de schaaltjes voor 2/3 onderstaan. Zet ca. 30 min. in de oven. Neem uit de oven en laat 30 min. afkoelen.
Verwarm de ovengrill. Bestrooi elk schaaltje met 1 el basterdsuiker. Zet boven in de oven en laat de suiker in ca. 3 min. karamelliseren. Serveer warm of koud.
Citroen crema catalana
Waar je ook komt in Spanje, crema catalana staat er op de kaart. Deze variant is met citroen.
nagerecht
null personen
665 kcal
50 min. bereiden
60 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 110 °C. Schil de gele schil van de citroen. Doe de schil met de room en kaneel in een steelpan. Houd 30 min. tegen de kook aan. Schenk de room door een zeef, vang op en doe terug in de pan.
Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt). Meng de kristalsuiker door de dooiers. Voeg al roerend ¼ van het roommengsel toe aan de dooiers. Schenk dit mengsel al roerend terug bij de room in de pan. Verwarm op laag vuur rustig en al roerend en laat in 10 min. binden tot een custard.
Verdeel dit over de schaaltjes en zet deze in de braadslee. Schenk zo veel water in de braadslee dat de schaaltjes voor 2/3 onderstaan. Zet ca. 30 min. in de oven. Neem uit de oven en laat 30 min. afkoelen.
Verwarm de ovengrill. Bestrooi elk schaaltje met 1 el basterdsuiker. Zet boven in de oven en laat de suiker in ca. 3 min. karamelliseren. Serveer warm of koud.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
500 ml verse slagroom
1 kaneelstokje
6 middelgrote eieren
75 g fijne kristalsuiker
4 el lichtbruine basterdsuiker
Dit heb je nodig
lage ovenschaaltjes (Ø 10 cm)
braadslee