Crema Catalana
bewaar
bewaar

Crema Catalana

Haal je crème-brûléebrander maar tevoorschijn, want we gaan Crema Catalana maken! Oftewel: de Spaanse versie van crème brûlée. En die is misschien nog wel lekkerder.

15 min. bereiden / 2 uur wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Boen de citroen schoon. Schaaf met een dunschiller 2 gele reepjes van de halve citroen. Klop de maizena los met 50 ml melk (per 4 personen). Verwarm de rest van de melk in een pan met de citroenschil en het kaneelstokje tot het net begint te koken. Zet het vuur uit.

Splits de eieren (het eiwit wordt niet gebruikt). Klop in een pan de eidooiers los met ¾ van de suiker. Voeg het maizenamengsel toe en roer erdoor.

Zeef de melk en voeg al kloppend met een garde de warme melk toe. Verwarm het mengsel al roerend op middelhoog vuur ca. 3-4 min. tot er een dikke vla ontstaat.

Verdeel over de schaaltjes, dek af met vershoudfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Verdeel er vlak voor het serveren de rest van de suiker erover en karameliseer met de crème-brûléebrander. Serveer direct.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Crema Catalana

Haal je crème-brûléebrander maar tevoorschijn, want we gaan Crema Catalana maken! Oftewel: de Spaanse versie van crème brûlée. En die is misschien nog wel lekkerder.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig