Eenpersoons tiramisukopjes
Aan de slag
Breng een grote pan met een laagje water aan de kook. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Hang een kom in de pan met kokend water (de kom mag het water niet raken). Splits de eieren (eiwit wordt niet gebruikt). Draai het vuur laag en klop in de kom met de mixer de eierdooiers met de suiker en het vanillemerg tot een dikke crème en laat 'm afkoelen.
Roer de mascarpone los met 3 el espresso (per 4 personen) en meng dit luchtig met de dooiercrème. Verdeel de tiramisu over kopjes.
Roer in een diep bord de marsala door de rest van de espresso. Breek de lange vingers doormidden, doop de helften een voor een in de espresso en steek ze nonchalant in de kopjes. Stuif er met een speciaal strooibusje of een zeef vlak voor het serveren wat cacaopoeder erover.
Eenpersoons tiramisukopjes
nagerecht
null personen
455 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng een grote pan met een laagje water aan de kook. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Hang een kom in de pan met kokend water (de kom mag het water niet raken). Splits de eieren (eiwit wordt niet gebruikt). Draai het vuur laag en klop in de kom met de mixer de eierdooiers met de suiker en het vanillemerg tot een dikke crème en laat 'm afkoelen.
Roer de mascarpone los met 3 el espresso (per 4 personen) en meng dit luchtig met de dooiercrème. Verdeel de tiramisu over kopjes.
Roer in een diep bord de marsala door de rest van de espresso. Breek de lange vingers doormidden, doop de helften een voor een in de espresso en steek ze nonchalant in de kopjes. Stuif er met een speciaal strooibusje of een zeef vlak voor het serveren wat cacaopoeder erover.
dieettip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 vanillestokje
3 middelgrote eieren
100 g kristalsuiker
200 g mascarpone
150 ml espresso
4 el Marsala zoete Italiaanse dessertwijn
8 lange vingers
4 el cacaopoeder