Tiramisutrifle
bewaar
bewaar

Tiramisutrifle

Twee lievelingstoetjes in één, dat is deze tiramisutrifle. Hoef je ook niet te kiezen wat het wordt!

1 uur bereiden / 14 min. oventijd / 3 uur 15 min. wachten

14 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop 2 eieren met 60 g suiker met een mixer in 8 min. licht en luchtig (het moet ongeveer in volume verdubbeld zijn).

Meng de bloem met 3,5 g cacaopoeder, de oploskoffie, maizena en het zout. Vouw het bloemmengsel met een spatel door het eimengsel tot alles net is gemengd. Giet het beslag op de met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik de bolle kant van een lepel om het gelijkmatig te verdelen. Bak de biscuit in het midden van de oven in 12-14 min. gaar. Steek de satéprikker in het midden, als die er schoon uit komt is-ie gaar. Haal de biscuit uit de oven, dek af met een theedoek en laat 30 min. afkoelen.

Schenk ondertussen de espressokoffie met de marsala in een diep bord en laat afkoelen. Splits de rest van de eieren, houd de dooiers apart. Klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom met een handmixer in 5 min. stijf. Klop de dooiers en 125 g suiker in 3 min. met een mixer tot een romige crème. Roer 500 g mascarpone los en schep het in delen door het dooiermengsel. Vouw met een spatel met luchtige bewegingen het eiwit erdoor.

Leg de afgekoelde biscuit met de lange kant naar je toe op het werkblad. Roer de rest van de mascarpone los met een het water, bestrijk hiermee de biscuit gelijkmatig en rol vanaf de lange kant op. Snijd de rol in rolletjes van 2 cm breed.

Leg de cakerolletjes dwars tegen de zijkanten van de schaal. Verdeel de overgebleven rolletjes over het midden van de bodem. Schenk ⅔ van het mascarpone-mengsel uit stap 3 over de binnenring van de rolletjes en bestrooi met de mokkaboontjes. Verdeel de rest van het mengsel erover.

Doop de lange vingers een voor een heel kort in het espresso-marsalamengsel en zet ze rechtop langs de zijkant van de schaal.

Klop de slagroom met de rest van de suiker en 10 g cacaopoeder stijf en verdeel over het mascarponemengsel, aan de binnenkant van de lange vingers. Strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel. Bestuif met een fijne zeef de bovenkant van de trifle met de rest van de cacaopoeder. Laat minimaal 3 uur afgedekt met vershoudfolie in de koelkast opstijven.

variatietip Eten er kinderen mee en/of liever geen alcohol? Laat de marsala achterwege.
allergietip Liever glutenvrij? Vervang de bloem dan door 45 g AH Glutenvrij Zelfrijzende bakmix. Gebruik glutenvrije lange vingers in plaats van gewone lange vingers en gebruik glutenvrije maizena (Dureya).
achtergrondinfoHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmet- ting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen.
wijntipLeer bij dit gerecht is een glas Sherry 887 Medium. Smaak: halfzoete oloroso. Herkomst: Spanje. Elegante sherry. Heerlijk bij kaas, amandel en tiramisu.
serveertipDe tiramisutrifle is al voor 14-16 personen. Afhankelijk van wat je erbij serveert, kun je bepalen hoe groot je de porties wilt maken. Ook de volgende dag nog superlekker!
achtergrondinfoMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tiramisutrifle

Twee lievelingstoetjes in één, dat is deze tiramisutrifle. Hoef je ook niet te kiezen wat het wordt!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig