Tiramisutrifle
Twee lievelingstoetjes in één, dat is deze tiramisutrifle. Hoef je ook niet te kiezen wat het wordt!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop 2 eieren met 60 g suiker met een mixer in 8 min. licht en luchtig (het moet ongeveer in volume verdubbeld zijn).
Meng de bloem met 3,5 g cacaopoeder, de oploskoffie, maizena en het zout. Vouw het bloemmengsel met een spatel door het eimengsel tot alles net is gemengd. Giet het beslag op de met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik de bolle kant van een lepel om het gelijkmatig te verdelen. Bak de biscuit in het midden van de oven in 12-14 min. gaar. Steek de satéprikker in het midden, als die er schoon uit komt is-ie gaar. Haal de biscuit uit de oven, dek af met een theedoek en laat 30 min. afkoelen.
Schenk ondertussen de espressokoffie met de marsala in een diep bord en laat afkoelen. Splits de rest van de eieren, houd de dooiers apart. Klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom met een handmixer in 5 min. stijf. Klop de dooiers en 125 g suiker in 3 min. met een mixer tot een romige crème. Roer 500 g mascarpone los en schep het in delen door het dooiermengsel. Vouw met een spatel met luchtige bewegingen het eiwit erdoor.
Leg de afgekoelde biscuit met de lange kant naar je toe op het werkblad. Roer de rest van de mascarpone los met een het water, bestrijk hiermee de biscuit gelijkmatig en rol vanaf de lange kant op. Snijd de rol in rolletjes van 2 cm breed.
Leg de cakerolletjes dwars tegen de zijkanten van de schaal. Verdeel de overgebleven rolletjes over het midden van de bodem. Schenk ⅔ van het mascarpone-mengsel uit stap 3 over de binnenring van de rolletjes en bestrooi met de mokkaboontjes. Verdeel de rest van het mengsel erover.
Doop de lange vingers een voor een heel kort in het espresso-marsalamengsel en zet ze rechtop langs de zijkant van de schaal.
Klop de slagroom met de rest van de suiker en 10 g cacaopoeder stijf en verdeel over het mascarponemengsel, aan de binnenkant van de lange vingers. Strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel. Bestuif met een fijne zeef de bovenkant van de trifle met de rest van de cacaopoeder. Laat minimaal 3 uur afgedekt met vershoudfolie in de koelkast opstijven.
Tiramisutrifle
Twee lievelingstoetjes in één, dat is deze tiramisutrifle. Hoef je ook niet te kiezen wat het wordt!
nagerecht
null personen
430 kcal
60 min. bereiden
195 min. wachten
14 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop 2 eieren met 60 g suiker met een mixer in 8 min. licht en luchtig (het moet ongeveer in volume verdubbeld zijn).
Meng de bloem met 3,5 g cacaopoeder, de oploskoffie, maizena en het zout. Vouw het bloemmengsel met een spatel door het eimengsel tot alles net is gemengd. Giet het beslag op de met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik de bolle kant van een lepel om het gelijkmatig te verdelen. Bak de biscuit in het midden van de oven in 12-14 min. gaar. Steek de satéprikker in het midden, als die er schoon uit komt is-ie gaar. Haal de biscuit uit de oven, dek af met een theedoek en laat 30 min. afkoelen.
Schenk ondertussen de espressokoffie met de marsala in een diep bord en laat afkoelen. Splits de rest van de eieren, houd de dooiers apart. Klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom met een handmixer in 5 min. stijf. Klop de dooiers en 125 g suiker in 3 min. met een mixer tot een romige crème. Roer 500 g mascarpone los en schep het in delen door het dooiermengsel. Vouw met een spatel met luchtige bewegingen het eiwit erdoor.
Leg de afgekoelde biscuit met de lange kant naar je toe op het werkblad. Roer de rest van de mascarpone los met een het water, bestrijk hiermee de biscuit gelijkmatig en rol vanaf de lange kant op. Snijd de rol in rolletjes van 2 cm breed.
Leg de cakerolletjes dwars tegen de zijkanten van de schaal. Verdeel de overgebleven rolletjes over het midden van de bodem. Schenk ⅔ van het mascarpone-mengsel uit stap 3 over de binnenring van de rolletjes en bestrooi met de mokkaboontjes. Verdeel de rest van het mengsel erover.
Doop de lange vingers een voor een heel kort in het espresso-marsalamengsel en zet ze rechtop langs de zijkant van de schaal.
Klop de slagroom met de rest van de suiker en 10 g cacaopoeder stijf en verdeel over het mascarponemengsel, aan de binnenkant van de lange vingers. Strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel. Bestuif met een fijne zeef de bovenkant van de trifle met de rest van de cacaopoeder. Laat minimaal 3 uur afgedekt met vershoudfolie in de koelkast opstijven.
variatietip:
allergietip:
achtergrondinfo:
wijntip:
serveertip:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 witte scharreleieren
200 g fijne kristalsuiker
45 g patentbloem
20 g cacaopoeder
1 stick espresso-oploskoffie
15 g maizena
½ tl zout
80 ml espressokoffie
2 el Marsala zoete Italiaanse dessertwijn
750 g mascarpone
½ el water
125 g mokkaboontjes
130 g lange vingers
250 g verse slagroom
Dit heb je nodig
traybake (AH Spaaractie)
bakpapier
sateprikker
hoge glazen schaal (inhoud 3 liter)
vershoudfolie