Jalapeñoburger met avocado
Vijf ingrediënten waarvan er ééntje zorgt voor een beetje pit, verrassend!
Aan de slag
Steek de barbecue aan of verhit de grillpan zonder olie of boter. Gril de jalapeñoburgers 12 min. Keer halverwege.
Boen de limoen schoon. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp en de helft van het limoensap met de crème fraîche.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes. Meng de rest van het limoensap met de avocado.
Snijd de kaiserbroodjes overlangs doormidden. Besmeer de onderste helften met wat crème fraîche. Beleg met de burgers en avocado. Schep de rest van de crème fraîche erop. Dek af met de bovenste helften van de broodjes.
Jalapeñoburger met avocado
Vijf ingrediënten waarvan er ééntje zorgt voor een beetje pit, verrassend!
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan of verhit de grillpan zonder olie of boter. Gril de jalapeñoburgers 12 min. Keer halverwege.
Boen de limoen schoon. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp en de helft van het limoensap met de crème fraîche.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes. Meng de rest van het limoensap met de avocado.
Snijd de kaiserbroodjes overlangs doormidden. Besmeer de onderste helften met wat crème fraîche. Beleg met de burgers en avocado. Schep de rest van de crème fraîche erop. Dek af met de bovenste helften van de broodjes.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 jalapeñoburgers
1 limoen
125 g crème fraîche light
1 eetrijpe avocado
4 kaiserbroodjes
Dit heb je nodig
barbecue of grillpan