Ontbijtburger met spek en avocado
En een gebakken eitje mag natuurlijk niet ontbreken op dit verwenbroodje!
Aan de slag
Snijd de bieslook fijn en meng door de zuivelspread. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in delen in 5 min. uit. Laat uitlekken op keukenpapier en bak in het achtergebleven bakvet de eieren. Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakken.
Verhit de grillpan. Snijd de bollen doormidden en gril de snijkanten 2 min.
Bestrijk de onderste helften van de bollen met het bieslookmengsel. Beleg met de sla, spek, avocado, ei en alfalfa. Bestrooi met (versgemalen) peper. Leg de andere helften van de bollen erop.
Ontbijtburger met spek en avocado
Instructievideo - 03:13 min.
Ontbijtburger met spek en avocado
En een gebakken eitje mag natuurlijk niet ontbreken op dit verwenbroodje!
ontbijt
null personen
455 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bieslook fijn en meng door de zuivelspread. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in delen in 5 min. uit. Laat uitlekken op keukenpapier en bak in het achtergebleven bakvet de eieren. Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakken.
Verhit de grillpan. Snijd de bollen doormidden en gril de snijkanten 2 min.
Bestrijk de onderste helften van de bollen met het bieslookmengsel. Beleg met de sla, spek, avocado, ei en alfalfa. Bestrooi met (versgemalen) peper. Leg de andere helften van de bollen erop.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
13 g verse bieslook
200 g zuivelspread naturel light
8 plakjes ontbijtspek
4 middelgrote eieren
1 eetrijpe avocado
4 meergranenbollen
75 g rucolaslamelange
20 alfalfa
Dit heb je nodig
grillpan