Zalmburger met avocado
Mét zelfgemaakte spinaziepesto op de broodjes.
Aan de slag
Snijd de zalm in stukken. Doe met de helft van de spinazie in een kom. Laat de bonen uitlekken en voeg samen met de mosterd, peper en eventueel zout toe aan de kom. Pureer met de staafmixer. Vorm met natte handen 4 ballen van het zalmmengsel en duw plat.
Verhit 1 el olie uit het bakje met witte kaas in een koekenpan en bak de zalmburgers in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege en voeg weer 1 el olie uit het bakje toe.
Pureer 100 g spinazie en de witte kaas met de rest van de olie uit het bakje en de kappertjes tot een pesto. Breng op smaak met peper.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes. Snijd de meergranenbollen open en besmeer de onderste helften met spinaziepesto. Verdeel de spinazie erover en leg de visburgers en avocado erop. Dek af met de bovenkanten van de bollen en serveer de rest van de pesto apart erbij.
Zalmburger met avocado
Mét zelfgemaakte spinaziepesto op de broodjes.
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
17 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de zalm in stukken. Doe met de helft van de spinazie in een kom. Laat de bonen uitlekken en voeg samen met de mosterd, peper en eventueel zout toe aan de kom. Pureer met de staafmixer. Vorm met natte handen 4 ballen van het zalmmengsel en duw plat.
Verhit 1 el olie uit het bakje met witte kaas in een koekenpan en bak de zalmburgers in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege en voeg weer 1 el olie uit het bakje toe.
Pureer 100 g spinazie en de witte kaas met de rest van de olie uit het bakje en de kappertjes tot een pesto. Breng op smaak met peper.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes. Snijd de meergranenbollen open en besmeer de onderste helften met spinaziepesto. Verdeel de spinazie erover en leg de visburgers en avocado erop. Dek af met de bovenkanten van de bollen en serveer de rest van de pesto apart erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g verse zalmfilets
300 g verse spinazie
175 g cannellinibonen
2 tl dijonmosterd
90 g witte kaasblokjes in kruidenolie
2 el kappertjes
2 eetrijpe avocado's
4 meergranenbollen
Dit heb je nodig
staafmixer