Volkoren ontbijtburger met sla, avocado, tomaat en gebakken ei
Burgers for breakfast? Met deze ontbijtburger ben je ook nog eens hartstikke gezond bezig!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de portobello’s met de bolle kant naar onderen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de tomaten in plakken. Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in de lengte in plakjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de eieren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de broodjes open en beleg de onderkant met wat sla, een gebakken ei, tomaat, avocado en de portobello. Dek af met de bovenkant van de broodjes en serveer.
Volkoren ontbijtburger met sla, avocado, tomaat en gebakken ei
Burgers for breakfast? Met deze ontbijtburger ben je ook nog eens hartstikke gezond bezig!
null personen
385 kcal
15 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de portobello’s met de bolle kant naar onderen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de tomaten in plakken. Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in de lengte in plakjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de eieren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de broodjes open en beleg de onderkant met wat sla, een gebakken ei, tomaat, avocado en de portobello. Dek af met de bovenkant van de broodjes en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 portobello's
4 tastytomtomaten
1 eetrijpe avocado
1 el milde olijfolie
4 middelgrote eieren
4 bakkersbolllen waldkorn
50 g jonge bladsla met veldsla
Dit heb je nodig
bakpapier