BBQ-chicken pizza
Je favoriete afhaalpizza maak je thuis al in 20 minuutjes. Zo snel is de bezorger niet eens!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng ondertussen de barbecuesaus door de kip. Meng de crème fraîche met de geraspte kaas en verdeel over de pizzabodems. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en bak de kip in 4 min. goudbruin en gaar. Verdeel over de pizza’s. Leg de pizza’s op 2 met bakpapier beklede bakplaten en bak 8-10 min. boven elkaar in de oven. Wissel de platen halverwege.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes van 1 cm. Pers de limoen uit en meng het sap door de avocadoblokjes. Verdeel de bosui en avocado over de pizza’s.
BBQ-chicken pizza
Je favoriete afhaalpizza maak je thuis al in 20 minuutjes. Zo snel is de bezorger niet eens!
hoofdgerecht
null personen
940 kcal
10 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng ondertussen de barbecuesaus door de kip. Meng de crème fraîche met de geraspte kaas en verdeel over de pizzabodems. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en bak de kip in 4 min. goudbruin en gaar. Verdeel over de pizza’s. Leg de pizza’s op 2 met bakpapier beklede bakplaten en bak 8-10 min. boven elkaar in de oven. Wissel de platen halverwege.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes van 1 cm. Pers de limoen uit en meng het sap door de avocadoblokjes. Verdeel de bosui en avocado over de pizza’s.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el barbecuesaus
400 g kipdijfiletreepjes
125 g crème fraîche light
120 g geraspte belegen kaas
4 pizzabodems tomaat
2 bosuitjes
1 el traditionele olijfolie
1 eetrijpe avocado
1 limoen
Dit heb je nodig
bakpapier