Pizza met courgette en veldslapesto
Als salade, op brood, in de pasta of - zoals hier - in een pesto én op de pizza. Veldsla is een alleskunner!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Snijd de kaas in stukjes. Doe de helft van de veldsla, de noten, kaas, olie en peper naar smaak in de keukenmachine en maal in 15 sec. tot een gladde massa. Schraap eventueel naar boven gemalen ingrediënten met een lepel van de binnenkant en schep terug in de mengkom. Maal nog een keer 5 sec. tot een glad mengsel.
Bestrijk de pizzabodems met de veldslapesto. Snijd de courgette en mozzarella in plakjes van 3 mm en verdeel ze over de pizza’s. Halveer de pizza’s.
Verdeel de 4 pizzahelften met de snijkanten naar buiten over een met bakpapier beklede bakplaat, zodat de pizza’s op de bakplaat passen. Bak de pizza’s ca. 10 min. in de oven. Neem de pizza’s uit de oven en verdeel de rest van de veldsla, de rauwe ham en olijven erover.
Pizza met courgette en veldslapesto
Instructievideo - 00:29 min.
Pizza met courgette en veldslapesto
Als salade, op brood, in de pasta of - zoals hier - in een pesto én op de pizza. Veldsla is een alleskunner!
hoofdgerecht
null personen
700 kcal
20 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Snijd de kaas in stukjes. Doe de helft van de veldsla, de noten, kaas, olie en peper naar smaak in de keukenmachine en maal in 15 sec. tot een gladde massa. Schraap eventueel naar boven gemalen ingrediënten met een lepel van de binnenkant en schep terug in de mengkom. Maal nog een keer 5 sec. tot een glad mengsel.
Bestrijk de pizzabodems met de veldslapesto. Snijd de courgette en mozzarella in plakjes van 3 mm en verdeel ze over de pizza’s. Halveer de pizza’s.
Verdeel de 4 pizzahelften met de snijkanten naar buiten over een met bakpapier beklede bakplaat, zodat de pizza’s op de bakplaat passen. Bak de pizza’s ca. 10 min. in de oven. Neem de pizza’s uit de oven en verdeel de rest van de veldsla, de rauwe ham en olijven erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g Parmezaanse kaas
150 g veldsla
50 g gezouten macadamianoten
3 el traditionele olijfolie
2 pizzabodems tomaat
½ courgette
125 g mozzarella
100 g rauwe ham
50 g Taggia-olijven
Dit heb je nodig
bakpapier