Pizza met andijvie, anjovis en burrata
De veelzijdige andijvie blijkt ook heel lekker op je snelle pizza met burrata en ansjovis. Binnen 10 min. zet jij 'm al in de oven.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de pizzabodems op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de andijvie over de pizzabodems. Besprenkel met de helft van de olie. Snijd de ansjovisfilets in stukjes en verdeel met de olijven over de pizza. Breng op smaak met peper.
Bak de pizza 6-8 min. in het midden van de oven goudgeel en knapperig. Herhaal eventueel tot je alle pizza’s gebakken hebt (afhankelijk van de ruimte in de oven).
Leg op elke pizza een halve bol burrata. Besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met flink wat zwarte peper.
Pizza met andijvie, anjovis en burrata
Instructievideo - 00:20 min.
Pizza met andijvie, anjovis en burrata
De veelzijdige andijvie blijkt ook heel lekker op je snelle pizza met burrata en ansjovis. Binnen 10 min. zet jij 'm al in de oven.
hoofdgerecht
null personen
1000 kcal
10 min. bereiden
8 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de pizzabodems op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de andijvie over de pizzabodems. Besprenkel met de helft van de olie. Snijd de ansjovisfilets in stukjes en verdeel met de olijven over de pizza. Breng op smaak met peper.
Bak de pizza 6-8 min. in het midden van de oven goudgeel en knapperig. Herhaal eventueel tot je alle pizza’s gebakken hebt (afhankelijk van de ruimte in de oven).
Leg op elke pizza een halve bol burrata. Besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met flink wat zwarte peper.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 pizzabodems houtoven naturel
250 g fijngesneden andijvie
4 el milde olijfolie
12 ansjovisfilets in olijfolie
4 el Taggia olijven
300 g koelverse burrata kazen
Dit heb je nodig
bakplaat
bakpapier