Pizza quattro gusti
Pizza met 4 smaken: salami-artisjok, ham-ananas, tonijn-olijf, rauwe ham-rucola. Voor elk wat wils!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de mozzarella in plakken. Leg de plakken pizzadeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk ze op de naad stevig vast. Verdeel de potjes tomatensaus, Parmezaanse kaas en mozzarella erover.
Snijd de rode ui in ringen. Beleg 1/4 van de pizza met salami en artisjok, 1/4 met achterham en ananas en 1/4 met tonijn, olijf en ui. Bak de pizza ca. 20 min. in de oven. Haal eruit en beleg het laatste kwart met de rauwe ham en rucola. Serveer op de bakplaat.
Pizza versieren
Instructievideo - 01:05 min.
Pizza quattro gusti
Pizza met 4 smaken: salami-artisjok, ham-ananas, tonijn-olijf, rauwe ham-rucola. Voor elk wat wils!
hoofdgerecht
null personen
890 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de mozzarella in plakken. Leg de plakken pizzadeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk ze op de naad stevig vast. Verdeel de potjes tomatensaus, Parmezaanse kaas en mozzarella erover.
Snijd de rode ui in ringen. Beleg 1/4 van de pizza met salami en artisjok, 1/4 met achterham en ananas en 1/4 met tonijn, olijf en ui. Bak de pizza ca. 20 min. in de oven. Haal eruit en beleg het laatste kwart met de rauwe ham en rucola. Serveer op de bakplaat.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 ml mozzarella
2 pizzadeeg met tomatensaus
100 g geraspte Parmezaanse kaas
1 rode ui
2 plakjes salami
95 g gemarineerde artisjokharten
½ stuk plakjes achterham
114 g ananasstukjes op siroop
160 g tonijnstukken in olijfolie
120 g zwarte olijven zonder pit
50 g rauwe ham
20 g rucola
Dit heb je nodig
bakpapier
bakplaat