Franse pizza met geroosterde paprika
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de paprika's laten uitlekken en vang het vocht op. Snijd de paprika in lange reepjes. Snijd het teentje knoflook uit de pot in plakjes.
Snijd de uien in ringen. Snijd de tomaten in partjes. Rol het pizzadeeg uit op een met 1 el olie ingevette bakplaat. Bestrijk het deeg met de tapenade en tomatensaus uit de verpakking van het pizzadeeg. Verdeel de ui, knoflook en de helft van de olijven erover. Leg de paprika er in een ruitpatroon op. Verdeel de kaas erover. Bak de pizza in het midden van de oven in ca. 15-20 min. goudbruin en gaar.
Meng de sla met de tomaat, rest van de olijven, 4 el paprikavocht, azijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pizza in 16 stukken en serveer.
Franse pizza met geroosterde paprika
hoofdgerecht
null personen
672 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de paprika's laten uitlekken en vang het vocht op. Snijd de paprika in lange reepjes. Snijd het teentje knoflook uit de pot in plakjes.
Snijd de uien in ringen. Snijd de tomaten in partjes. Rol het pizzadeeg uit op een met 1 el olie ingevette bakplaat. Bestrijk het deeg met de tapenade en tomatensaus uit de verpakking van het pizzadeeg. Verdeel de ui, knoflook en de helft van de olijven erover. Leg de paprika er in een ruitpatroon op. Verdeel de kaas erover. Bak de pizza in het midden van de oven in ca. 15-20 min. goudbruin en gaar.
Meng de sla met de tomaat, rest van de olijven, 4 el paprikavocht, azijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pizza in 16 stukken en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pot gegrilde rode paprika's in pot
2 uien
5 tomaten
1 pizzadeeg met tomatensaus
140 g tapenade
4 el traditionele olijfolie
240 g zwarte olijven in plakjes
150 g geraspte kaas voor pizza
1 zakje krulslamelange
1 el azijn