Gezonde pulled chicken nachos
Hang de slingers maar op, want vanaf nu maak je jouw favoriete borrelhapje gewoon 100% gezond.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel de tenen knoflook. Breng een pan water aan de kook met ⅓ van de Mexicaanse kruiden en de tenen knoflook. Leg de kipfilet erin en kook in 10 min. op laag vuur gaar (pocheren). Giet de kip en knoflook af en laat iets afkoelen op een bord.
Snijd de tortilla’s doormidden en snijd elke helft in 6 puntjes. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de olie. Bak in het midden van de oven in 6-7 min. krokant en goudbruin. Schep halverwege om. Zet de ovengrill aan.
Snijd ondertussen de tomaten in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van een ½ cm. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de tomaat en avocado met het limoenrasp en -sap tot een salsa.
Snijd de ui in halve ringen. Prak de gare tenen knoflook met een vork fijn. Snijd de jalapeño in dunne ringen. Trek de kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken) en meng met de rest van de Mexicaanse kruiden, de geprakte knoflook en het water. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel eerst de kip en dan de ui, jalapeño en kaas over de tortillachips. Bak nog ca. 4 min. onder de ovengrill tot de kaas gesmolten is en de tortillachips goudbruin zijn. Schep wat salsa over de nacho’s en serveer de rest van de salsa erbij.
Gezonde pulled chicken nachos
Hang de slingers maar op, want vanaf nu maak je jouw favoriete borrelhapje gewoon 100% gezond.
null personen
560 kcal
20 min. bereiden
7 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel de tenen knoflook. Breng een pan water aan de kook met ⅓ van de Mexicaanse kruiden en de tenen knoflook. Leg de kipfilet erin en kook in 10 min. op laag vuur gaar (pocheren). Giet de kip en knoflook af en laat iets afkoelen op een bord.
Snijd de tortilla’s doormidden en snijd elke helft in 6 puntjes. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de olie. Bak in het midden van de oven in 6-7 min. krokant en goudbruin. Schep halverwege om. Zet de ovengrill aan.
Snijd ondertussen de tomaten in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van een ½ cm. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de tomaat en avocado met het limoenrasp en -sap tot een salsa.
Snijd de ui in halve ringen. Prak de gare tenen knoflook met een vork fijn. Snijd de jalapeño in dunne ringen. Trek de kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken) en meng met de rest van de Mexicaanse kruiden, de geprakte knoflook en het water. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel eerst de kip en dan de ui, jalapeño en kaas over de tortillachips. Bak nog ca. 4 min. onder de ovengrill tot de kaas gesmolten is en de tortillachips goudbruin zijn. Schep wat salsa over de nacho’s en serveer de rest van de salsa erbij.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
3 el Mexicaanse bonenkruiden
150 g kipfilets
4 volkoren tortillawraps
3 el milde olijfolie
2 tomaten
1 eetrijpe avocado
1 limoen
1 middelgrote ui
1 jalapeñopeper
2 el water
100 g Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+
Dit heb je nodig
bakpapier