Roerei met avocado en rucolapesto
Het geheim dat dit roerei nog lekkerder maakt? Rucolapesto!
Aan de slag
Snijd de peterselie grof en de knoflook in plakjes. Doe de peterselie, knoflook, rucola, pijnboompitten, 30 g kaas (per 4 personen), ¾ van de olijfolie, het water en peper in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto. Voeg eventueel wat water toe om het iets gladder te maken.
Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne repen. Klop de eieren los met de melk en peper. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op laag vuur, voeg het eimengsel toe en roer rustig met een houten lepel tot het ei net gestold is.
Schep voorzichtig ⅓ van de rucolapesto erdoor en verdeel over kommen, bewaar de rest van de pesto. Verdeel de avocado erover en bestrooi met de rest van de kaas. Breng op smaak met peper.
Roerei met avocado en rucolapesto
Het geheim dat dit roerei nog lekkerder maakt? Rucolapesto!
null personen
350 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de peterselie grof en de knoflook in plakjes. Doe de peterselie, knoflook, rucola, pijnboompitten, 30 g kaas (per 4 personen), ¾ van de olijfolie, het water en peper in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto. Voeg eventueel wat water toe om het iets gladder te maken.
Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne repen. Klop de eieren los met de melk en peper. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op laag vuur, voeg het eimengsel toe en roer rustig met een houten lepel tot het ei net gestold is.
Schep voorzichtig ⅓ van de rucolapesto erdoor en verdeel over kommen, bewaar de rest van de pesto. Verdeel de avocado erover en bestrooi met de rest van de kaas. Breng op smaak met peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
30 g verse peterselie
1 teen knoflook
85 g rucola
50 g saladepijnboompitten
75 g Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+
4 el milde olijfolie
2 el water
1 eetrijpe avocado
10 witte scharreleieren
125 ml halfvolle melk
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker