Gezonde quesadilla met avocado en tomatendip
Quasadilla betekent letterlijk in het Spaans 'kaasdingetje'. Jij maakt dit lekkere dingetje nóg lekkerder met een romige tomatendip!
Aan de slag
Snijd 4 tomaten (per 4 personen) in kleine blokjes van ½ cm en rasp de rest van de tomaten boven een kom. Laat uitlekken in een zeef, maar bewaar het vocht. Halveer de jalapeño, verwijder de zaadlijsten en snijd heel fijn.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng het tomatenrasp met de jalapeño, 1 el limoensap (per 4 personen) en het -rasp in een kom. Breng op smaak met peper.
Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Haal met een lepel het vruchtvlees uit de schil, prak fijn en meng met 1-2 el limoensap (per 4 personen). Breng op smaak met peper.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de rulstukjes, paprika, tomatenblokjes, het tomatensap van de geraspte tomaten en de picadillo 10 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Besmeer 1 kant van de tortilla’s met de avocadospread. Verdeel hier de rulstukjes met groente over. Bestrooi met de geraspte kaas en vouw de tortilla dubbel.
Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak in elke pan 2 quesadilla’s 6-8 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Bak zo de rest van de quesadilla's.
Verdeel ondertussen de zuivelspread met de achterkant van een lepel over een lage kom of bord, verdeel de geraspte tomatensalsa erover en maak met een lepel een mooie ‘swirl’. Halveer de quesadilla’s en serveer met de tomatendip.
Gezonde quesadilla met avocado en tomatendip
Quasadilla betekent letterlijk in het Spaans 'kaasdingetje'. Jij maakt dit lekkere dingetje nóg lekkerder met een romige tomatendip!
hoofdgerecht
null personen
708 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd 4 tomaten (per 4 personen) in kleine blokjes van ½ cm en rasp de rest van de tomaten boven een kom. Laat uitlekken in een zeef, maar bewaar het vocht. Halveer de jalapeño, verwijder de zaadlijsten en snijd heel fijn.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng het tomatenrasp met de jalapeño, 1 el limoensap (per 4 personen) en het -rasp in een kom. Breng op smaak met peper.
Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Haal met een lepel het vruchtvlees uit de schil, prak fijn en meng met 1-2 el limoensap (per 4 personen). Breng op smaak met peper.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de rulstukjes, paprika, tomatenblokjes, het tomatensap van de geraspte tomaten en de picadillo 10 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Besmeer 1 kant van de tortilla’s met de avocadospread. Verdeel hier de rulstukjes met groente over. Bestrooi met de geraspte kaas en vouw de tortilla dubbel.
Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak in elke pan 2 quesadilla’s 6-8 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Bak zo de rest van de quesadilla's.
Verdeel ondertussen de zuivelspread met de achterkant van een lepel over een lage kom of bord, verdeel de geraspte tomatensalsa erover en maak met een lepel een mooie ‘swirl’. Halveer de quesadilla’s en serveer met de tomatendip.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
380 g tastytomtomaten
½ jalapeñopeper
1 limoen
2 rode paprika's
1 el milde olijfolie
360 g tofu rulstukjes naturel
2½ el picadillo
1 eetrijpe avocado
6 volkoren tortillawraps
125 g Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+
100 g zuivelspread light