Texmexsandwich met jalapeñoburger
Dit is wat we noemen: een burger met pit. En dat rechtstreeks uit de Mexicaanse keuken.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de avocado's overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd fijn. Snijd de tomaat fijn. Snijd de sjalot fijn. Pers de limoen uit. Snijd het steeltje van de rode peper, halveer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Meng de avocado met de tomaat, sjalot en het limoensap. Pers de knoflook erboven, voeg naar smaak rode peper, extra limoensap en zout toe.
Gril de jalapeñoburgers in 12 min. gaar op de barbecue. Keer regelmatig.
Snijd de ciabatta open. Bedek de onderste helft met de guacamole. Snijd de burgers in plakjes en leg op de guacamole. Leg de bovenste helft van de ciabatta erop en snijd in stukken.
Texmexsandwich met jalapeñoburger
Dit is wat we noemen: een burger met pit. En dat rechtstreeks uit de Mexicaanse keuken.
null personen
520 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de avocado's overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd fijn. Snijd de tomaat fijn. Snijd de sjalot fijn. Pers de limoen uit. Snijd het steeltje van de rode peper, halveer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Meng de avocado met de tomaat, sjalot en het limoensap. Pers de knoflook erboven, voeg naar smaak rode peper, extra limoensap en zout toe.
Gril de jalapeñoburgers in 12 min. gaar op de barbecue. Keer regelmatig.
Snijd de ciabatta open. Bedek de onderste helft met de guacamole. Snijd de burgers in plakjes en leg op de guacamole. Leg de bovenste helft van de ciabatta erop en snijd in stukken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 eetrijpe avocado's
1 tomaat
1 sjalot
1 limoen
1 rode peper
1 teen knoflook
2 jalapeñoburgers
1 verse ciabatta
Dit heb je nodig
barbecue