Jalapeñoburger met guacamole & cheddar-maiskoekje
In z'n uppie is deze burger al niet te versmaden. Laat staan samen met de guacamole en een cheddar-maiskoekje op een heerlijk zacht broodje.
Aan de slag
Steek de barbecue aan.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snijd de cheddar in kleinere stukjes. Laat de mais uitlekken en doe met de kaas, de helft van de koriander en het zelfrijzend bakmeel in de keukenmachine en maal in 8 sec. tot een grove pasta. Schep de paprika erdoor en verdeel in porties ter grootte van de burgers op een stuk bakpapier.
Dek af met bakpapier en gril 6 min. op de barbecue. Keer halverwege. Laat in het bakpapier afkoelen op een bord. Gril de burgers in 12 min. gaar op de barbecue. Keer regelmatig. Bereid ondertussen de guacamole volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de broodjes open en verdeel de sla erover. Beleg achtereenvolgens met een cheddar-maiskoekje, een burger en 1 el guacamole. Verdeel de rest van de koriander erover. Dek af met de bovenkant van de broodjes. Serveer de rest van de guacamole ernaast.
Barbecue aansteken
Instructievideo - 01:07 min.
Jalapeñoburger met guacamole & cheddar-maiskoekje
In z'n uppie is deze burger al niet te versmaden. Laat staan samen met de guacamole en een cheddar-maiskoekje op een heerlijk zacht broodje.
hoofdgerecht
null personen
775 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snijd de cheddar in kleinere stukjes. Laat de mais uitlekken en doe met de kaas, de helft van de koriander en het zelfrijzend bakmeel in de keukenmachine en maal in 8 sec. tot een grove pasta. Schep de paprika erdoor en verdeel in porties ter grootte van de burgers op een stuk bakpapier.
Dek af met bakpapier en gril 6 min. op de barbecue. Keer halverwege. Laat in het bakpapier afkoelen op een bord. Gril de burgers in 12 min. gaar op de barbecue. Keer regelmatig. Bereid ondertussen de guacamole volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de broodjes open en verdeel de sla erover. Beleg achtereenvolgens met een cheddar-maiskoekje, een burger en 1 el guacamole. Verdeel de rest van de koriander erover. Dek af met de bovenkant van de broodjes. Serveer de rest van de guacamole ernaast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ groene paprika
75 g cheddar aan stuk
340 g mais in blik
15 g verse koriander
2 el zelfrijzend bakmeel
4 jalapeñoburgers
1 guacamolepakket
4 vloerkadetten
4 blaadjes kropsla
Dit heb je nodig
barbecue
keukenmachine
bakpapier